Banner 980x90

Uz Valmieras drāmas teātra skatuves būs skatāma Semjuela Beketa luga "Laimīgās dienas"

Valmiera, 22.febr., LETA. Pirmizrādi Valmieras drāmas teātrī 9.martā piedzīvos Semjuela Beketa luga "Laimīgās dienas" Ineses Pudžas režijā, aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Zane Ceriņa.

"Laimīgās dienas" iestudējums Valmieras teātrī ir aktrises Leldes Kalējas ilgi lolots sapnis, ko viņai ar vēlējumu "Noteikti iestudēt" pirms vairākiem gadiem atstāja režisors Evalds Hermakila, stāstīja Ceriņa.

"Neskatoties uz to, ka mēs esam iestiguši ikdienas smagajos sīkumos un raizēs, mēs varam un mums ir jāprot priecāties par dzīvi un šo pasauli. Vinnijai ir neizsīkstošs prieks par iespēju elpot, redzēt, dzirdēt un runāt ar cilvēkiem, vienkārši sakot - dzīvot," par Vinnijas lomu saka aktrise Kalēja.

Teātra pārstāvji pauž, ka īru dramaturgs, novelists, dzejnieks un Nobela prēmijas laureāts Bekets pasaules ievērību un apbrīnu guva ar savu ekstravaganto humora izjūtu un pesimismu attiecībā uz cilvēka esamību. Viņa absurdā un traģikomiskā dzīves uztvere nopietni ietekmēja viņa minimālisma stilā ieturētos darbus, padarot tos arvien mistiskākus un noslēpumainākus.

Par viņa prozu un dramaturģiju latviešu profesionālajā teātrī interesi ir izrādījis vien retais - režisori Imants Jaunzems un Juris Rijnieks. Dž.Dž.Džilindžers vēl "Nepanesamā Teātra Arteļa" laikos ar panākumiem iestudēja Beketa populāro romānu "Mollojs". Režisors Arnis Ozols 1993.gadā Dailes teātrī iestudēja "Gaidot Godo", bet 1994.gadā lugu - "Beigu spēle" Jaunajā Rīgas teātrī.

Ar "Laimīgo dienu" iestudējumu Valmieras teātrī režisore Pudža pievienojas šo režisoru pulkam. "Katrā absurdā ir sava jēga, kuru ir vērts izdzīvot. Katram tā ir sava un atbildes uz dzīves jautājumiem ir dažādas, kā saka Vinnija lugā: "Nu labi, dabas likumi, katram sava daba. Ar to ir tāpat, kā ar visu. Atkarīgs no tā, kāds Tu esi piedzimis."," par topošo iestudējumu saka režisore.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)