Banner 980x90

Uz Latvijas ceļiem uzstādīti 100 stacionārie fotoradari

Rīga, 30.nov., LETA. Uz Latvijas ceļiem uzstādīts pēdējais - 100. stacionārais fotoradars - līdz ar to Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izpildījusi valdības apstiprināto fotoradaru ieviešanas plānu - līdz šī gada beigām uz Latvijas ceļiem uzstādīt 100 ātruma mērierīces, aģentūru LETA informēja CSDD.

Stacionārie fotoradari jau pierādījuši savu efektivitāti - ceļu satiksmes negadījumu kopskaits radaru tuvumā samazinājies par 47%, bet par 45% samazinājies smago ceļu satiksmes negadījumu skaits, norādīja CSDD. Savukārt radaru vietās nav bojāgājušo negadījumos, kas saistīti ar ātruma pārsniegšanu.

Valdība lems, vai turpināt stacionāro fotoradaru uzstādīšanu, un, iespējams, jau tuvākajā nākotnē CSDD būs jānodrošina papildu stacionāro fotoradaru izvietošana uz Latvijas ceļiem.

Papildus tam, CSDD tuvākajā laikā plāno īstenot Latvijā vēl nebijušu jaunumu - vidējā braukšanas ātruma kontroles pilotprojektu. Ātruma kontroles pilotprojekts ar vidējā ātruma noteikšanas sistēmu paredz, ka automašīnas ātrums tiek mērīts, ņemot vērā laiku, ko auto pavada no viena punkta līdz nākamajam. Sākotnēji tas tiks īstenots uz šosejas Tīnūži-Koknese. Ja pilotprojekts būs veiksmīgs, tad šādas sistēmas tiks ieviestas arī citos ceļu posmos.

Radaru uzstādīšana un ar to saistītie darbi bija apjomīgi un komplicēti, tajā tika iesaistītas vairākas institūcijas - Valsts policija, VAS "Latvijas Valsts ceļi" un pašvaldības.

Stacionārie fotoradari ir tikai viens no satiksmes drošības uzlabošanas instrumentiem, skaidroja CSDD. Tikpat nozīmīga ir infrastruktūras uzlabošana, policijas klātbūtne, tajā skaitā netrafarētie auto un pārvietojamie radari, sabiedrības izglītošana un informēšana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)