Banner 980x90

Upenieks liek lielas cerības uz šonedēļ gaidāmajām trīspusējām sarunām par valdības veidošanu

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputāts Jānis Upenieks (V) liek lielas cerības uz šonedēļ gaidāmajām trīs pušu sarunām par valdības veidošanos un cer, ka jau tuvākajā laikā Saeima varētu lemt par Ministru kabineta apstiprināšanu.

Sarunā ar aģentūru LETA Upenieks norādīja, ka ceturtdien plānotās sarunas starp visiem koalīcijas partneriem varētu būt viena no gala sanāksmēm, pēc kurām jau valdības aprises varētu iezīmēties krietni konkrētāk. "Ja notiek trīspusējas sarunas un pie viena galda var sēdēt un runāt visas trīs partijas, kopīgi meklējot kompromisus, tad tas liecina par virzīšanos uz valdības veidošanas procesa noslēgumu," sacīja Upenieks.

Politiķis pauda, ka jaunās valdības sastāvs varētu būt zināms jau šīs nedēļas beigās vai arī jaunnedēļ. Upenieks apliecināja, ka Saeima nevilcināsies ar jaunā Ministru kabineta sastāva apstiprināšanu.

Runājot par partijas "Vienotība" vēlmi pārņemt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), Upenieks norādīja, ka pašvaldības ir neapmierinātas ar Eiropas finansējuma sadalījumu, kā arī novadu reformām, un šie jautājumi būtu "Vienotības" darbības uzdevumi, strādājot VARAM.

Konkrētus vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidātus no "Vienotības" Upenieks gan nevarēja nosaukt, sakot, ka partijā pašlaik nav saukti konkrēti cilvēki, tomēr viņš uzsvēra, ka "partijas rindās ir pietiekami daudz cilvēku, kas varētu ieņemt šo amatu".

Kā ziņots, Valsts prezidenta nominētais premjera amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) ceturtdien, 28.janvārī, uz sarunām par jaunās valdības veidošanu aicinājis gan partijas "Vienotība", gan nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvjus, aģentūru LETA informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)