Banner 980x90

Trīs dienu laikā slimnīcās nogādāti vairāk nekā 40 uz slidenajām ielām krituši cilvēki

Rīga, 11.dec., LETA. Pēdējo trīs dienu laikā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi slimnīcās nogādājuši jau vairāk nekā 40 cilvēkus, kuri guvuši traumas, krītot uz slidenajām ietvēm un ielām, aģentūru LETA informēja dienesta pārstāve Arita Rudzīte.

Kā liecina NMPD izsaukumi, krītot uz slidenas ietves vai ielas, cilvēki visbiežāk gūst roku un kāju lūzumus, dažkārt arī nopietnas galvas un muguras traumas.

Rudzīte norādīja, ka no paslīdēšanas nav pasargāts neviens - ne seniori, ne jaunieši. Tomēr, kā rāda NMPD izsaukumu statistika, visbiežāk slimnīcā ar dažādām traumām tiek nogādāti cilvēki, kuri vecāki par 55 gadiem. Vecāki cilvēki, īpaši tie, kuri slimo ar osteoporozi, ir īpaši apdraudēti. Osteoporozes slimniekam kauli kļūst trausli, un smagas sekas var radīt pat salīdzinoši niecīgs trieciens. Šiem cilvēkiem, atšķirībā no jauniem un veseliem, atveseļošanās process pēc kritiena uz slideniem ceļiem ir daudz ilgāks un ar smagākām sekām.

Lai ikviens pasargātu sevi no traumām, mediķi atgādina, ka šobrīd pārvietojoties pa ceļu vai trotuāru jābūt īpaši piesardzīgam. "Dodoties savās ikdienas gaitās, kad snidzis sniegs, straujāk atkusis vai gluži pretēji - strauji piesalis - rūpīgi jānovērtē, kur likt soli. Uzmanība jāpievērš arī kāpnēm, kas var būt apledojušas un slidenas. Ceļā noteikti jāierēķina ilgāks laiks, steigties nevajadzētu. Tāpat, no paslīdēšanas izdosies izvairīties, ja ejot rokas neliksim kabatās un neraudzīsimies telefona ekrānā," skaidroja Rudzīte.

Mediķi aicina iedzīvotājus arī rūpīgi padomāt par apaviem, un labāk izvēlēties zābakus ar zemiem papēžiem, stabilu un neslīdošu zoli. Savukārt gados vecākus cilvēkus mediķi aicina izmantot kādu nūju vai spieķīti atbalstam vai, dodoties pastaigā, pieturēties pie kāda cita cilvēka.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)