Banner 980x90

Trešo reizi notiks Kokmuižas svētki

Valmiera, 20.jūl., LETA. 9.septembrī trešo reizi Kocēnos notiks Kokmuižas svētki, aģentūru LETA informēja Kocēnu novada pašvaldības pārstāve Krista Gromova.

Šī gada svētku tēma ir "Laiks". Šogad Kokmuižas svētki būs veltīti senās unikālās teritorijas atklāšanai, atdzīvinot vietējos un meklējot jaunus stāstus un izaicinājumus.

Aktivitātes norisināsies ne tikai Kokmuižas pilī un skaisti iekoptajā pils parterā, bet arī pie vēsturiskās Kokmuižas alus darītavas un muižas kompleksa ēkas – senā zirgus staļļa.

Svētkus jau 8.septembrī ieskandinās pagalmu uvertīras, kuras organizēt būs iespēja pašiem iedzīvotājiem. Savukārt Kokmuižas svētku laikā paredzēti pasākumi visdažādākajām gaumēm un vecuma grupām. Darbosies muižas tirgus un darbnīcas, apmeklētājiem būs iespēja piedalīties gan sportiskās aktivitātēs un doties ekskursijās, gan nesteidzīgi baudīt skanīgus un muzikālus priekšnesumus, koncertus un izstādes. Īpašu mākslas baudījumu apmeklētājiem būs iespēja gūt senajā zirgu stallī, kurā griestus rotās debesis, bet telpas iekšpusē būs iespēja atklāt stikla mākslu – materializētas un materiālas pasaules vizualizācijas. Pasākumu noslēgs svētku koncerts un balle.

Ņemot vērā to, ka šis gads aizrit "Eiropas gastranomijas reģiona" zīmē, aktualizējot gastronomisko tūrismu, arī Kokmuižas svētku laikā par gastronomisko baudījumu rūpēsies populārākie restorānu šefpavāri, lauku saimniecības un tirgotāji.

Kokmuiža ir daļa no Latvijas piļu un muižu asociācijas akcijas "Apceļo Latvijas pilis un muižas", tāpēc aicinām apmeklēt Kokmuižas svētkus, Kokmuižu un tās teritoriju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)