Banner 980x90

Tomātu audzēšanas entuziaste Natālija Zeltiņa: Pienācis laiks sagatavot stādus

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv

Līdz ar marta mēnesi sācies tomātu stādu sagatavošanas jeb sējas laiks, pilsētas informācijas portālam Valmiera24.lv pastāstīja dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" Valmieras nodaļas vadītāja Natālija Zeltiņa. 

"Tiem, kuri vēlas maija mēnesī stādīt tomātus, jau tagad ir jāsāk parūpēties par stādu sagatavošanu. Ir pēdējais laiks, lai iegādātos sēkliņas un sagatavotu tās," norāda Zeltiņa. 

Lai informētu valmieriešus un apkārtējo novadu iedzīvotājus par efektīviem tomātu stādu sagatavošanas veidiem un pareizu sēklu izvēli, pirmdien, 7.martā Valmieras muzejā notika seminārs  par tomātu audzēšanu, kas rīkots sadarbībā ar dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" Valmieras nodaļu. 

Kā novēroja Valmiera24.lv, seminārs izraidījis plašu valmieriešu un apkārtēju novadu iedzīvotāju interesi. 

Savukārt, kā skaidro Zeltiņa, tuvojoties tomātu stādu sagatavošanas laikam, viņa jau saņēmusi vairākus dārzkopības entuziastu jautājumus par sēklu iegādi, stādu sagatavošanu, kā arī tomātu stādīšanu, kam piemērotākais laiks ir maija mēnesis. 

Seminārā ar padomus sniedza arī tomātu audzēšanas profesionāļi Jānis Andersons no Siguldas novada un Inese Zemeša no Kocēniem, kuru kolekcijās ir gan garšīgi, gan dekoratīvi tomāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)