Banner 980x90

SPRK apstiprina jaunus, vienotus ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus Kocēnu novadā

Rīga, 23.febr., LETA. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi jaunus SIA "Kocēnu komunālā saimniecība" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus, aģentūru LETA informēja regulatorā.

No šā gada 1.aprīļa Kocēnu novada iedzīvotāji par ūdenssaimniecības pakalpojumiem (ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumi) maksās 2,13 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa.

Tostarp tarifs par ūdensapgādes pakalpojuma kubikmetru būs 0,89 eiro, bet tarifs par kanalizācijas pakalpojuma kubikmetru - 1,24 eiro. Šobrīd "Kocēnu komunālā saimniecība" ūdenssaimniecības pakalpojumiem piemēro Kocēnu novada pašvaldības noteiktās maksas par ūdenssaimniecības pakalpojumiem.

2015.gadā 15.aprīlī Kocēnu novada pašvaldība nolēma ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu sniegšanu nodot "Kocēnu komunālajai saimniecībai", un no 2015.gada 1.maija šis uzņēmums sniedz ūdenssaimniecības pakalpojumus Kocēnu novada Bērzaines pagastā, Dikļu pagasta Dikļu ciemā, Kocēnu pagasta Kocēnu un Rubenes ciemā, un Vaidavas un Zilākalna pagastā.

Laikā no 2005.gada līdz 2015.gadam Kocēnu novada pašvaldība "Kocēnu komunālās saimniecības" ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas zonā ir realizējusi septiņus Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētus ūdenssaimniecības attīstības projektus, nodrošinot Kocēnu novada iedzīvotājiem iespēju saņemt arvien kvalitatīvākus ūdenssaimniecības pakalpojumus.

Pēc AS "Sadales tīkls" jauno tarifu stāšanās spēkā, "Kocēnu komunālā saimniecība" ir pārskatījusi un samazinājusi vairāku ūdenssaimniecības objektu elektroenerģijas pieslēgumu jaudu, arvien efektīvāk izmantojot elektrotīklu. Uzņēmums plāno arī samazināt ūdens zudumu īpatsvaru, turpinot sākto darbu pie ūdensapgādes inženiertīklu apsekošanas, plīsumu identificēšanas un novēršanas.

Regulators 2016.gada 4.novembrī Kocēnos rīkoja uzklausīšanas sanāksmi, lai uzklausītu Kocēnu novada iedzīvotāju viedokli par "Kocēnu komunālās saimniecības" iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu. Uzklausīšanas sanāksmē piedalījās Kocēnu novada pašvaldības pārstāvji, Vaidavas pagasta, Dikļu pagasta un Zilākalna pagasta pārvaldes pārstāvji, "Kocēnu komunālās saimniecības" pārstāvji un ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)