Banner 980x90

Sludinājumi un reklāma Valmierā – pilsētā ar gaišu nākotni

Latvijai tikai 100, bet Valmierai jau veseli 735. Tomēr arī Valmierai Latvijas dzimšanas diena ir īpaši nozīmīgs notikums, jo vēl pirms 1918. gada 18. novembra, kad dzima Latvija, Valmierā tika pacelts Latvijas karogs, kas bija kā sarkanbaltsarkans brīvības vēstījums. Šī ir viena no latviskākajām un senatnīgākajām pilsētām gan ar savām tradīcijām, gan savu būtību, kas mīt ne vien arhitektūras sienās, bet arī vietējo iedzīvotāju sirdīs, kas lepojas ar savu pilsētu un dara visu, lai saglabātu tās autentiskumu un savu piederību šai vietai.

Kultūra un māksla Valmierā
Reklāma Valmierā skaidri norāda, ka tā ir vieta, kurā dzimst un aug kultūra, visās tās izpausmēs. Šī pilsēta ir pilna ar mākslu un dažādiem pasākumiem, kas aicina ne vien vietējos iedzīvotājus, bet arī visus, kam patīk pamielot savu sirdi ar ko skaistu un iedvesmojošu. Šī īpašā noskaņa un mākslinieciskā atmosfēra veidojusies jau no laikiem, kad notikusi Valmieras pils attīstība. 

Vēsturiski Valmieras apkaimē bijuši veseli seši vīru kori, kas mūsdienās ir liels retums, tomēr šajā vietā cilvēki aizvien cenšas saglabāt tradīcijas. Šobrīd viena no apmeklētākajām vietām ir Valmieras teātris, kas ir izpelnījies ne vienu vien atzinību. Teātris ir nominēts tādām prestižām balvām kā "Kilograms kultūras" un ticis nominēts veselās 18 kategorijās "Spēlmaņu naktī".

Izglītība un izaugsme Valmierā
Sludinājumi Valmierā vēsta arī par plašām izglītības iespējām, kas ļauj katram bērnam, jaunietim  un pieaugušajam atrast un iegūt tieši tādas prasmes, kādas viņiem būtu visnoderīgākās. Šeit ir iespējams saņemt pilna cikla izglītību, kas nozīmē, ka šeit ir plašas iespējas – sākot no pirmsskolas līdz pat mūžizglītībai. 11 pirmsskolas izglītības iestādes, kas gaida savus mazākos audzēkņus, 2 sākumskolas, 6 vidējās izglītības iestādes, 2 profesionālās vidusskolas, vairākas ar interešu izglītību saistītas iestādes, kā arī Vidzemes augstskola, kas gaida savus potenciālos studentus ne tikai no Valmieras un tās apkaimes. 

Viena no apmeklētākajām izglītības iestādēm ir Valmieras Dizaina un mākslas vidusskola, kas ļauj iegūt diplomu 5 dažādās specialitātēs, kas mūsdienās ir darba tirgū pieprasītas. Reklāmas dizains, interjera dizains un foto dizains valmieriešiem noteikti nav sveši. Tāpat lielus panākumus visas valsts mērogā gūst arī mūzikas skolas audzēkņi, kas labprāt trenē savas muzikālās spējas un lieliski spēj to apvienot arī ar obligāto izglītību. 

Ja vajag vēl kādu iemeslu, lai apdomātu šo kā savu tūrisma gala mērķi vai nākamo dzīvesvietu, tad noteikti jāņem vērā arī Valmieras straujā attīstība. Reklāma Valmierā parakstīta ar skanīgu devīzi – Valmiera domā un rada! Un ne velti. Šeit tiek realizēti ilgtermiņa plāni, kā arī attīstās jaunie uzņēmēji, kas labprāt piedalās pilsētas attīstībā un sniedz savu artavu un palīdzīgo roku ikvienam, kam tā vajadzīga. Šeit atrodas vairāki lieli uzņēmumi, kas dod darba vietas lielai daļai vietējo iedzīvotāju. Taču, neskatoties uz to, aizvien ir atvērtas daudzas vakances un darbu atradīs visi gribētāji, kas dzīvē vēlas ieviest mazliet miera, tomēr saglabājot lielpilsētas dinamiku. 

Šīs brīvdienas noteikti būs piemērotas saulainam ceļojumam uz senatnīgo, tomēr moderno Valmieru. Ieskaties Sludinājumos Valmierā dalder.lv un dodies pēc sava piedzīvojuma, kas tā vien gaida Tevi un Tavu ģimeni. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)