Banner 980x90

Slēgs Jaunburtnieku pamatskolu

Valmiera, 26.janv., LETA. Kocēnu novada dome reogranizēs Jaunburtnieku pamatskolu, atstājot tur tikai bērnudārzu, kas līdz šim darbojies skolas paspārnē, aģentūru LETA informēja Kocēnu novada pašvaldības pārstāvis Kristers Blūms.

Skola nelielā bērnu skaita dēļ tiks slēgta līdz ar nākamā mācību gada sākumu. Pašlaik izglītības iestādi apmeklē 62 bērni, no kuriem 22 ir no Bērzaines pagasta, kur atrodas skoliņa. Tomēr lielākā daļa no tur deklarētajiem jauniešiem mācās citās skolās, un, pat apvienojot klases, Jaunburtnieku pamatskolai neizdodas nodrošināt pietiekamu skolēnu skaitu klasē.

Slēdzot skolu, ņemts vērā arī tas, cik daudz skolotāju un citu darbinieku strādā izglītības iestādē, kolektīva mikroklimats un iestādes attīstības redzējuma neesamība, kā arī no pārējām pašvaldības skolām atpaliekošie mācību rādītāji. Viens no faktoriem, kas ņemts vērā, bijuši arī pašvaldības tēriņi uz vienu skolēnu, kas Jaunburtniekos bijuši vislielākie.

Kocēnu novadā šobrīd ir četras pamatskolas - Kocēnu, Rubenes, Dikļu un jau minētā Jaunburtnieku pamatskola. No tām lielākā ir Kocēnos esošā skoliņa, ko apmeklē 216 bērni, un pēdējo septiņu gadu laikā turienes skolēnu skaits pieaudzis par 50. Jaunburtnieku pamatskola no visām izglītības iestādēm ir vismazākā, turklāt tur septiņu gadu laikā audzēkņu skaits sarucis no 101 līdz 62.

Jaunburtnieku pamatskolas reorganizācija ļaus, veicot telpu remontdarbus un iekārtojumu atbilstoši kvalitatīva izglītības pakalpojuma sniegšanas prasībām, nodrošināt bērnudārza grupiņas izveidi Bērzaines ciemata centrā adresē "Pīlādži" - pagasta pārvaldes ēkā, kas celta izglītības iestādes vajadzībām un ir ar mazākajiem audzēkņiem piemērotākām plašākām un gaišākām telpām. Jaunizveidoto pirmsskolas izglītības iestādi Bērzainē tiek plānots veidot kā Kocēnu pagasta bērnudārza "Auseklītis" filiāli. Savukārt, 1. līdz 9.klases skolēniem tiks nodrošināta izglītības apguve kādā no trim novada pamatskolām, pašvaldībai rūpējoties par transportu Bērzaines pagastā dzīvojošo skolēnu ērtai nokļūšanai novada izglītības iestādē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)