Banner 980x90

Saglabā esošo Valmieras pilsētas centra rotācijas apļa izbraukšanas kārtību

Valmiera, 10.okt., LETA. Valmieras pilsētas centra rotācijas aplī tiks saglabāta līdzšinējā satiksmes organizēšanas kārtība, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Sākotnēji, uzklājot horizontālos apzīmējumus un uzstādot jaunas ceļa zīmes, bija plānots, ka pa ārējo joslu braucošie transportlīdzekļi no apļa izbrauks pirmajā izbrauktuvē, tomēr pēc iedzīvotāju iebildumiem, iecere atcelta.

Galvenie iebildumi bijuši par to, ka aplim nemaz nav divas izbrauktuves, tādējādi, dodoties Rīgas virzienā, varētu būtu grūtības nomainīt joslu no kreisās uz labo, jo labā josla bieži būtu aizņemta.

Šobrīd aplī ieklāts horizontālais apzīmējums, satiksmes plūsmu dalot divās joslās, saglabātas esošās ceļazīmes.

Lai uzlabotu satiksmes plūsmu, plānojot Valmieras Kultūras centra pārbūvi, varētu tikt izvērtēta iespēja paplašināt Rīgas ielas braucamo daļu virzienā uz Kārļa Baumaņa ielu.

Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka, iebraucot rotācijas aplī, priekšroka ir jau tajā braucošajām mašīnām, un aplī drīkst iebraukt pa visām joslām, kas tam pieslēdzas. Tāpat, pārkārtojoties aplī, vadītājam jādod ceļš citās joslām braucošajiem auto un, izbraucot no apļa, jāieņem labais malējais stāvoklis, un obligāti jārāda labā pagrieziena signāls.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)