Banner 980x90

Sadzīves tehnika virtuvei: mazām lietām ir nozīme

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ikdienā bieži vien nepievēršam uzmanību sīkumiem, skatoties tikai uz lielo bildi. Un tā pazaudējam ļoti daudz prieka un patīkamo sajūtu, jo galu galā prieki par mazajām lietām ir tik ļoti patīkami. Iedomājieties, kādas ir pirmās darbības, ko veicat, pamostoties no rīta? Iedomājāties? Tagad mēģiniet to visu aprakstīt! Sanāk gana daudz, vai ne? 

Bet nevajadzētu – mēs atveram acis, ievelkam plaušās pirmo apzināto rīta elpu (galu galā nakts laikā taču līdz apziņai neaiziet informācija, ka elpojam, kad guļam), izkāpjam no gultas (neatkarīgi no tā, cik ilgi esam pavadījuši staipoties un mostoties), dodamies uz vannas istabu, veicot visus rīta higiēnas rituālus, pēc tam dodamies uz virtuvi – un tur sākas visi rīta rituāli. Nospiežam kafijas automāta, elektriskās kafijas kannas pogu (kas nu kuram virtuvē), iespējams, ieslēdzam tosteri un ieliekam maizītes tajā. Iespējams, ieliekam mikroviļņu krāsniņā kādu brokastu našķi. Iespējams, ieslēdzam plīti, lai pagatavotu ko brokastīm. Bet pavisam noteikti atveram ledusskapi un ielūkojamies tajā, meklējot, ko apēst brokastīs. 

Lūk, un tas ir tikai sākums: mazās lietas, darbības, kas sagādā mums prieku – gan kafijas automāta ieslēgšana un kafijas smarža, kas izplatās virtuvē, gan ledusskapja vēsums, kas nāk pretī, kad atveram durvis, meklējot brokastu ēdienu. 

Visa šī lielā un mazā virtuves tehnika ir tā, kas spēj ikdienas sīkās darbības padarīt patīkamas. Un tas ir tikai rīta cēlienā – vēl taču priekšā visa diena, pēcpusdiena, vakars un nakts našķošanās, kad ledusskapis un tā durvju virināšana īpaši nāk talkā. 

Virtuves tehnika spēj krietni vien atbrīvot mūs no problēmām, ar kādām sastaptos, ja nezinātu, kas ir sulu spiede, kafijas automāts, virtuves kombains, elektriskā rīve, blenderis, mikseris un citas ierīces. Protams, kā agrāk, visu var darīt arī ar putojamo karoti, kuļamo slotiņu vai kā savādāk, tomēr arī tās var tikt dēvētas par virtuves tehniku (tikai nedaudz senāku un vienkāršāku). Bet atzīsim, tas ir arī daudz sarežģītāks un lēnāks process, kamēr paveicam virtuvē tos darbus, ko vēlamies, šādā veidā. Un mūsdienu aizņemtajā un steidzīgajā laikā labāk atsakāmies no šādu ēdienu gatavošanas vai darbošanās virtuvē (jo vieglāk ir iegādāties veikalā), nekā gatavot pašiem.

Protams, ne visiem aicinājums ir darboties virtuvē un ņemties ar dažādām ierīcēm, priecāties par to, cik smalki riekstus spēj sakapāt elektriskais blenderis, bulciņu cepšanai, vai vispār ir interese par to, kas īsti ir virtuves tehnika. Savukārt tiem, kam patiešām saistoša šķiet kulinārija, ēst gatavošana un darbošanās virtuvē, visas tehnikas vienības, kas vien tiek piedāvātas virtuves darbu atvieglošanai, šķitīs ne vien interesantas, bet arī praktiskas un noderīgas. 

Un atzīsim, ka virtuves tehnika ir paredzēta ne tikai darbīgajiem un čaklajiem virtuves rūķiem vien – arī tiem, kam pavisam maz patīk uzturēties virtuvē un ēdiena pagatavošana tiek uztverta par mazām mocībām. Virtuves tehnika var būt lielisks palīgs, kā atvieglot mokošo procesu arī šādiem cilvēkiem. Piemēram, virtuves kombains, dažādi mikseri un smalcinātāji, un, protams, pats galvenais – trauku mazgājamā mašīna, kas ir lieliska virtuves tehnika, kas ļauj atbrīvoties no galvenā un netīkamākā pienākuma virtuvē – netīro trauku mazgāšanas. 

Kopumā virtuves tehnika var būt lielisks palīgs, ja vien izvēlamies rūpīgi to, kas mums patiešām nepieciešams un ko izmantosim, nepiekraujot virtuvi ar nieciņiem, kuru darbības principus pat nezinām.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)