Banner 980x90

Rudenī Valmierā notiks Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums

Rīga, 29.janv., LETA. Šoruden Valmierā otro reizi norisināsies Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums, aicinot iedvesmoties sasniegumiem un uzzināt par dažādām iespējām Latvijas vārdam uzņēmējdarbības nozarē izskanēt pasaules līmenī, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

Forums pirmo reizi Valmierā norisinājās 2018.gadā. Organizatori lēmuši arī šogad Valmierā pulcēt profesionāļus no visas pasaules.

"Esam priecīgi un gandarīti par Pasaules Brīvo latviešu apvienības lēmumu. Tas ir pozitīvs Valmieras kā laba un uzticama sadarbības partnera novērtējums. Mums ir svarīga Valmieras attīstība un Valmieras pienesums Latvijas izaugsmē," pauda pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei").

Savukārt Pasaules Brīvo latviešu apvienības priekšsēde Kristīne Saulīte skaidroja, ka organizācija vēlas "radīt vēstījumu par Latviju kā darošu, varošu un radošu zemi, kas ir stipra tradīcijās, bet atvērta pasaulei ar savu ekonomiku, izglītotiem, spējīgiem, darbīgiem cilvēkiem". "Mēs aicināsim Valmierā satikties pasaules latviešu uzņēmējus, kuri var un grib dot pienesumu Latvijai. Valmiera kā moderna, enerģiska un zaļa pilsēta ar attīstītu uzņēmējdarbību ir ļoti piemērota foruma norises vieta," atzina Saulīte.

Forums notiks 14.novembrī.

Plānots, ka pašvaldība un Pasaules Brīvo latviešu apvienība stiprinās sadarbību arī citās jomās, pilnveidojot iespējas biznesa investīciju piesaistē, kā arī talantu piesaistē izglītības un sporta jomās.

2018.gada jūnijā Valmierā pirmo reizi norisinājās Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums, pulcējot vairāk nekā 200 dalībnieku no dažādiem pasaules kontinentiem. Paralēli forumam norisinājās tautsaimniecības izstāde, kurā bija pārstāvēti 58 dažādu nozaru uzņēmumi no visas Latvijas. Forums bija iekļauts arī Latvijas simtgades notikumu programmā. Iepriekš forumi noritējuši Rīgā, Melburnā, Čikāgā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)