Banner 980x90

Rītvakar Valmierā pusfināla sērijas otrais cēliens

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Rītvakar, 11.maijā, "Valmiera/ORDO" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla sērijas otrajā spēlē savā laukumā uzņems "VEF Rīga" komandu. Pusfināla sērija norisināsies līdz kādas komandas trim uzvarām un šobrīd tās rezultāts ir 1:0 par labu "VEF Rīga". Spēles sākums Vidzemes Olimpiskajā centrā plkst.18.30.

"OlyBet" LBL pusfināla sērijas pirmajā spēlē, kura norisinājās pirmdien, 9. maijā Rīgā,  nervus kutinošā galotnē ar rezultātu 71:70 uzvaru izcīnīja laukuma saimnieki - "VEF Rīga". Valmierieši neveiksmīgi aizvadīja spēles pirmo puslaiku (29:47), bet otrajā puslaikā spēja parādīt īstu cīnītāju raksturu un komandas kopējiem spēkiem atspēlējās no 21 punkta deficīta. Pašā mača izskaņā uz brīdi valmierieši izvirzījās vadībā (70:69),  bet par pirmās pusfināla spēles galveno varoni kļuva mājinieku komandas kapteinis Blūms, kurš nepilnas četras sekundes līdz spēles beigām ar precīzu pustālo metienu atnesa uzvaru vefiešiem (71:70).

"VEF Rīga" pirmajā pusfināla spēlē izcīnīja par 10 atlēkušajām bumbām vairāk kā valmierieši (42 pret 32), turklāt viesiem spēles pirmajā puslaikā pietrūka agresivitātes zem groziem, par ko liecina fakts, ka pirmajā puslaikā valmierieši neizcīnīja nevienu atlēkušo bumbu pie pretinieku groziem. Valmierieši vakardienas spēlē pieļāva par 5 kļūdām mazāk kā mājinieki (13 pret 18) un nedaudz veiksmīgāk uzbruka no tālās distances (8/28 29% pret 6/24 25%) , kamēr vefieši pagalam neveiksmīgi izpildīja soda metienus (11/23 48% pret 18/23 78%), toties labāk par viesiem izpildīja metienus no divpunktu zonas (21/36 58% pret 14/32 44%).

"Valmiera/ORDO" sastāvā par pirmās pusfināla spēles rezultatīvāko spēlētāju ar 17 punktiem kļuva Damjērs Pits. Ar 13 punktiem un 4 rezultatīvām  piespēlēm vakar izcēlās Laksa, bet pietiekami produktīva spēle arī Doram Fišeram, kuram 8 punkti, 9 atlēkušās bumbas un augstākais efektivitātes koeficients valmieriešu sastāvā (17) ."VEF Rīga" sastāvā vakardienas spēlē pa 13 punktiem sameta abi Latvijas izlases garā gala spēlētāji - Mareks Mejeris un Mārtiņš Meiers, no kuriem otrais izcēlās arī ar 8 atlēkušajām bumbām. Jau pieminētais "VEF Rīga" komandas kapteinis Blūms, par spīti neveiksmēm metienos (no spēles 2/10), nodemonstrēja ļoti vispusīgu sniegumu un bija tuvu Latvijā tik reti sastopamajam triple-double (8 p.,10 atl.b.,8 rez.p).

"OlyBet" LBL pusfināla otrajā pārī, kurā savā starpā sacenšas BK "Ventspils" un "Barons kvartāls", sērijas rezultāts šobrīd ir 2-0 par labu BK "Ventspils". Sērijas trešā un, iespējams, pēdējā spēle norisināsies šovakar Ventspilī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)