Banner 980x90

"Waze" indekss: Latvija ir septītā labākā valsts pasaulē braukšanai ar auto

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Latvija ir autovadītājiem septītā labākā valsts pasaulē, liecina "Waze" apkopotais Autobraucēju apmierinātības indekss - "Waze" lietotāju braukšanas analīze, kas veikta pērn augustā.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) aģentūru LETA informēja, ka braukšanas pieredze Latvijā 10 baļļu skalā novērtēta ar 6,5 ballēm. Pirmajā vietā ar vērtējumu 7,5 ierindojusies Nīderlande, otrajā vietā - Francija ar vērtējumu 7,4, bet trešajā - ASV ar 7,2 ballēm.

Starp desmit labākajām braukšanai piemērotajām valstīm ir arī Čehija, Zviedrija, Apvienotie Arābu Emirāti, Ungārija, Slovākija, Itālija, Spānija un Beļģija.

Kā vissliktāko valsti, kur pārvietoties ar auto, "Waze" indekss uzrāda Filipīnas (Cebu pilsēta) ar vērtējumu 1,1. Priekšpēdējā vietā ir Indonēzija (Bogora) ar 2,1 balli, bet trešā no beigām ir Salvadora (Sansalvadora) ar vērtējumu 2,8. Starp desmit auto braukšanai nepiemērotākajām valstīm ir arī Kolumbija, Gvatemala, Brazīlija, Panama, Čīle un Dienvidāfrika.

Autobraucēju apmierinātības indekss veidots, analizējot vairāku miljonu "Waze" lietotāju braukšanas pieredzi 38 pasaules valstīs. Lai nodrošinātu, ka analīze tiek balstīta ticamos un salīdzināmos datos, vērtētas tika valstis un pilsētas ar vairāk nekā 20 000 aktīvo "Waze" lietotāju mēnesī.

Autovadītāju apmierinātības indekss tiek aprēķināts, ņemot vērā satiksmes sastrēgumu biežumu un smaguma pakāpi, kā arī ceļu infrastruktūras kvalitāti. Indeksu ietekmē arī dati par braucēju drošību, informācija par satiksmes negadījumiem, riskiem uz ceļa un laikapstākļiem. Veidojot indeksu, ņemta vērā arī degvielas uzpildes staciju un stāvvietu pieejamība un sociālekonomiskie faktori - auto pieejamība un degvielas cenas. Nozīme ir arī "Waze" lietotāju apmierinātībai katrā konkrētajā valstī.

LVC ar lietotni "Waze" sadarbojas kopš 2014.gada, jo savlaicīga informācijas sniegšana autovadītājiem ir viena no LVC prioritātēm. Ar navigācijas lietotnes starpniecību autobraucēji var operatīvi iegūt informāciju par būvdarbiem un satiksmes ierobežojumiem, bet ziemas sezonā - par satiksmes apstākļiem uz valsts galvenajiem autoceļiem. LVC arī aicina autobraucējus navigācijas lietotnē atzīmēt avārijas bedres, un tas kalpo kā papildu informācijas avots autoceļu uzturētājiem.

Mobilā lietotne "Waze" ir lejuplādējama viedtālruņos, sniedzot aktuālo informāciju par satiksmes apgrūtinājumiem un nodrošinot ar bezmaksas navigāciju. Latvijā "Waze" izmanto vairāk nekā 100 000 autovadītāju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)