Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" uzvar visas ceturtdaļas un pārliecinoši pārspēj "Jūrmala/Fēnikss"

Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Trešdien, 29.martā "Valmiera/ORDO" (19-10) "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas spēlē ar rezultātu 80:54 uzvarēja turnīra tabulā septītajā vietā esošo "Jūrmala/Fēnikss" (11-17), tādējādi krietni samazinot jūrmalnieku izredzes uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Uzvarētāju sastāvā savu šīs sezonas rezultatīvāko spēli aizvadīja Eštons Mičels, kurš izcēlās ar 17 gūtajiem punktiem, bet viesu sastāvā ar 20 punktiem izcēlās Edgars Jeromanovs.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska, spēles ievada daļas gaidītākais notikums bija komandas pēdējā papildinājuma Dora Fišera pirmais uznāciens savu skatītāju priekšā, savukārt spēles rezultātu ar precīzu divpunktu metienu atklāja viesi (Iļjins). Valmierieši uz jūrmalnieku divpunktu metienu atbildēja ar Pita tālmetienu, bet spēles trešajā minūtē savus pirmos punktus valmieriešu līdzjutēju priekšā pēc Pita lieliskas piespēles guva Fišers (5:2). Nākamajā valmieriešu uzbrukuma izspēlē tālmetienu realizēja Pits (8:2), pēc kura viesu komandas trenerim Arnim Vecvagaram nekas cits neatlika kā saukt savējos malā uz minūti garu sapulci. Pēc minūtes pārtraukuma jūrmalniekiem izdevās spēli izlīdzināt un valmieriešu pārsvars pirmās ceturtdaļas turpinājumā turējās 6-9 punktu robežās. Abas komandas pirmajā ceturtdaļā labi uzbruka no tālās distances (3/5 jūrmalniekiem, 4/6 valmieriešiem), kā arī abpusēji daudz kļūdījās (pa sešām kļūdām katrai komandai), bet tās gala rezultātā +9 mājiniekiem (20:11).

Otrās ceturtdaļas rezultātu ar precīzu tālmetienu atklāja Fišers, bet tad astoņus punktus pēc kārtas valmieriešu kopējam rēķinam atnesa Mičels. Jūrmalniekiem rezultāta starpībā tālu neatpalikt ļāva komandas kapteiņa Jeromanova individuālā meistarība, kura jūrmalniekiem vienpersoniski atnesa pirmos desmit punktus otrajā ceturtdaļā. Četras minūtes pirms pirmā puslaika beigām Jeromanovam talkā nāca Rozītis un mirkli vēlāk ar precīzu tālmetienu arī Strēlnieks, bet kopumā otrā ceturtdaļa vismaz punktu izteiksmē aizritēja atsevišķu spēlētāju zīmē. Valmieriešiem no otrajā ceturtdaļā gūtajiem 23 punktiem 20 guva "trio" - Mičels-Bērziņš-Jonāts, savukārt jūrmalnieku orķestrī galveno meldiņu spēlēja "duets" - Jeromanovs-Rozītis, kuri guva 14 no 19 jūrmalnieku gūtajiem punktiem. Otrajā ceturtdaļā mājinieku pārsvars tikai vienu reizi bija mazāks par desmit punktiem (34:26), bet pēc spēles pirmās daļas valmieriešiem komfortablais +13 (43:30).

Otrā puslaika rezultātu ar 2+1 gājienu atklāja Fišers, bet mirkli vēlāk Jānis Kaufmanis ar precīzu divpunktu metienu panāca +18 (48:30). Pēc Kaufmaņa precīzā metiena mājinieki vairāk kā četras minūtes nespēja gūt punktus un savās darbībās izskatījās manāmi apjukuši, kas savukārt rezultējās ar vairākām muļķīgām kļūdām. Pēc Iļjina sešiem pēc kārtas gūtajiem punktiem un Jeramanova precīzajiem soda metieniem četras minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām jūrmalnieki sadeldēja rezultātu starpību līdz 10 punktiem (48:38). Valmieriešu snaudošo uzbrukumu atdzīvināja pats jaunākais komandas spēlētājs šodienas spēles pieteikumā - Rinalds Mālmanis, kurš vispirms ar "plūstošu" caurgājienu izkustināja rezultātu uz tablo, bet brīdi vēlāk (pa vidu Mičela precīzie soda metieni) lieliski izmantoja "miss-match" situāciju (divi sedzēji pret vienu) un pilnībā brīvu groza apakšā nepieskatītu atrada Fišeru, kurš ar "sulīgu" triecienu grozā no augšas panāca +16 mājiniekiem. Trešās ceturtdaļas izskaņā abas komandas vēl vairākkārt apmainījās ar precīziem uzbrukumiem (Mičels/Kārlis un Elksnis/Iļjins), bet punktu tai ar precīzu tālmetienu pielika Pits (62:44).

Ceturtās ceturtdaļas rēķinu ar precīzu divpunktu metienu atklāja mājinieki, bet nākamajā valmieriešu uzbrukumā Mičels ar diviem precīziem soda metieniem panāca jau +22 mājiniekiem (66:44). Ceturtās ceturtdaļas vidū pēc Dušeļa precīzā soda metiena viesiem pēdējo reizi šovakar izdevās "palīst" zem 20 punktiem (68:49), bet divas minūtes pirms spēles beigām Gabrāns ar precīzu tālmetienu panāca lielāko pārsvaru šovakar +29 (80:51). Pēc "Buka" precīzā tālmetiena bija skaidrs, ka visi desmit šodien pieteiktie mājinieku spēlētāji būs atzīmējušies ar gūtajiem punktiem, bet spēles gala rezultātu uzstādīja viesu jaunais centra spēlētājs – Saulītis (80:64).

"Valmiera/ORDO" – "Jūrmala/Fēnikss" 80:54 (20:11, 23:19, 19:14, 18:10)

"Valmiera/ORDO": Mičels 17, Pits 11 (5 rez.p), Bērziņš 11, Fišers 10, Jonāts 10 (8 atl.b), Laksa 6, Mālmanis 5 (7atl.b), Kārlis 5, Gabrāns 3 (5 rez.p), Kaufmanis 2.

"Jūrmala/Fēnikss": Jeromanovs 20, Iļjins 10, Elksnis 7, Dušelis 5, Rozītis 4, Strēlnieks 3, Saulītis 3, Dilevka 2, Gūtmanis, Feldmanis, Vīksne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)