Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" papildina sastāvu ar Eirolīgā rūdīto Doru Fišeru

Publicitātes foto
Publicitātes foto
"Valmiera/ORDO" sastāvam pievienojies 35 gadus vecais un 211 cm garais amerikāņu centra spēlētājs ar Izraēlas pilsonību - Dors Fišers. Līgums ar centra spēlētāju noslēgts līdz šīs sezonas beigām, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska.

Dors Fišers savu profesionālo karjeru uzsāka 2005./2006. gada sezonā, kad pēc Rietumu Virdžīnijas Universitātes absolvēšanas pievienojās Polijas Vloclavekas "Anwil". Polijā gan Fišers ilgāk par trīs spēlēm neuzkavējās un tajā pašā sezonā atgriezās Amerikā, pievienojoties NBA Attīstības līgas klubam "Roanoke Dazzle". 2006./2007. gada sezonā Fišers atgriezās Eiropā un pievienojās Vācijas Bundeslīgas klubam "Oldenburg", kura sastāvā aizvadīja lielisku sezonu, izpelnoties dalību Vācijas Bundeslīgas Zvaigžņu spēlē un ar vidēji spēlē 2.6 bloķētajiem metieniem kļūstot par līgas labāko metienu bloķētāju.

Pēc sezonas Vācijā Fišers pārcēlās uz Beļģijas čempionātu, kur, pārstāvot "Bree Euphony" komandu, kļuva par Beļģijas līgas vicečempionu. Fišers ar vidēji spēlē 10.8 atlēkušajām bumbām bija labākais cīnītājs zem groziem visā līgā un tika atzīts par 2007./2008. gada sezonas Beļģijas čempionāta MVP. Tieši sezona Beļģijā bija būtisks atspēriena punkts Dora profesionālajā karjerā, jo turpmākās desmit sezonas viņš pavadīja Eirolīgas un ULEB Eirokausa līmeņa klubos. 2008./2009. un 2009./2010. gada sezonās Fišers bija viens no Eirolīgas "granda" Telavivas "Maccabi" līderiem, kura sastāvā kļuva par 2008./2009. gada Izraēlas čempionu, bet nākamajā sezonā izcīnīja Izraēlas kausu. 2010./2011.gada sezonā Fišers pārstāvēja Spānijas karalisko klubu "Madrides Real", ar kuru iekļuva Spānijas kausa finālā un sasniedza Eirolīgas FINAL FOUR. 2011./2012. gada sezonā kopā ar Jāni Blūmu spēlētājs pārstāvēja "Gescrap Bizkaia", tiekot atzīts par visas ACB līgas 17. un 19. kārtas vērtīgāko spēlētāju, turklāt abas sezonas, ko pavadīja Spānijā, Fišers kļuva par ACB sezonas labāko metienu bloķētāju. 2012./2013. gada sezonā Dors Fišers pārstāvēja Ukrainas tā brīža vienu no spēcīgākajiem klubiem "Donetsk", bet 2013./2014. gada sezonā atgriezās Eirolīgā un, pārstāvot "Brose Baskets", sezonas noslēgumā tika iekļauts Vācijas Bundeslīgas simboliskajā pieciniekā. Eirolīgā Fišers spēlēja arī nākamajā, 2014./2015.gada sezonā, kurā pārstāvēja Krievijas basketbola "grandu" Kazaņas "Unics" un ar vidēji spēlē 1.8 bloķētajiem metieniem kļuva par labāko metienu bloķētāju Eirolīgas regulārajā sezonā.

Iepriekšējā, 2015./2016. gada sezonā Fišers pārstāvēja vienu no Izraēlas spēcīgākajiem klubiem - Jeruzālemes "Hapoel Bank Yahav", kura sastāvā ULEB Eirokausā izcēlās vidēji spēlē ar 10.1 gūto punktu un 4.7 atlēkušajām bumbām, bet šosezon Fišers īsu brīdi pārstāvēja Puertoriko klubu "Capitanes de Arebico". Kopumā Dors Fišers Eirolīgā aizvadījis sešas sezonas, kuru laikā četras reizes izpelnījies nedēļas labākā spēlētāja balvu un joprojām ar 138 bloķētajiem metieniem 89 spēlēs ir starp desmit visu laiku labākajiem metienu bloķētājiem Eirolīgā. Individuāli veiksmīgāko sezonu Fišers aizvadīja 2008./2009. gadā, kad, pārstāvot Telavivas "Maccabi", bija viens no dominējošākajiem centriem Eiropā un vidēji spēlē izcēlās ar 14.8 punktiem un 7.6 atlēkušajām bumbām. Individuāli lieliska sezona Fišeram padevās arī pavisam nesen, kad 2014./2015. gada sezonā spēlētājs Kazaņas "Unics" sastāvā Eirolīgā izcēlās ar vidēji spēlē 13.1 gūto punktu un 5.7 atlēkušajām bumbām, turklāt mačā pret "Dinamo Banco di Sardegna Sassari" Fišers aizvadīja savu karjeras efektīvāko spēli, izceļoties ar 23 punktiem, 15 atlēkušajām bumbām un nopelnot 43 efektivitātes punktus. Fišeram ir neliela pieredze arī Izraēlas izlasē, kuru spēlētājs pārstāvēja 2015. gada Eiropas čempionātā un tās sastāvā piecās aizvadītajās spēlēs izcēlās ar 7.0 punktiem, 5.7 atlēkušajām bumbām un 2.2 bloķētajiem metieniem.

"Valmiera/ORDO" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš par šīs sezonas pēdējo komandas papildinājumu stāsta: "Jau vairāku nedēļu garumā spēlētāju tirgū meklējām augsta līmeņa centra spēlētāju, kurš spētu būtiski pastiprināt mūsu 5.numura pozīciju. Izskatījām vairāk kā desmit kandidatūras un gala rezultātā nonācām pie Dora Fišera – spēlētāja, kurš komentārus neprasa. Viņš ir ļoti pieredzējis, pēdējo desmit sezonu laikā spēlējot vadošajos Eirolīgas un Eirokausa klubos, bet tai pašā laikā vēl pietiekami ambiciozs sevi apliecināt sportiski. Salīdzinoši īsā laikā izdevās vienoties par abām pusēm izdevīgiem nosacījumiem un jau šajā nedēļā Dors ieradīsies Latvijā, lai pievienotos mūsu vienībai. Veiksmi Doram Valmieras kluba rindās un ceru, ka gan viņa, gan komandas sniegums izšķirošajās spēlēs spēs iepriecināt mūsu atbalstītājus un līdzjutējus."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)