Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" dominē zem groziem un pārliecinoši pārspēj "Ogre/Kumho Tyre"

Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Sestdien, 18. februārī "Valmiera/ORDO" (14-8) "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas izbraukuma spēlē ar rezultātu 97:79 pārspēja "Ogre/Kumho Tyre" (8-13). "Valmiera/ORDO" sastāvā lielisku spēli aizvadīja Lauris Blaus, kurš guva 25 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet mājinieku sastāvā ar 17 gūtajiem punktiem izcēlās Gints Antrops.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska "Ogre/Kumho Tyre", kuriem šajā spēlē savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt viens no komandas līderiem Guntis Sīpoliņš, spēli uzsāka ar neprecīzu Kārļa Apsīša tālmetienu. "Valmiera/ORDO" savu pirmo uzbrukumu uzticēja komandas kapteinim Artūram Bērziņam, kurš ar precīzu metienu no groza apakšas atklāja spēles rezultātu. Valmierieši pēc Laksas precīzā tālmetiena savus uzbrukumus pirmās ceturtdaļas pirmajā pusē koncentrēti virzīja uz groza apakšu (Blauu un Bērziņu), savukārt mājinieki savus snaiperus sekmīgi izvirzīja tālmetienu pozīcijas (pa reizei Vītolu un Antropu). Neskatoties uz grūtībām groza apakšā (pamatcentra Sīpoliņa iztrūkums), mājiniekiem ar Miža un Pļavnieka pūlēm izdevās viesus rezultāta starpībā pārāk tālu neatlaist un pēc lieliskas Pļavnieka-Antropa "pikenrola" sadarbības 3 minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām mājiniekiem rezultāta izteiksmē jau plus 1 (17:16). Valmierieši gan ātri atguva vadību un pēc pirmās ceturtdaļas viesiem divu punktu pārsvars (20:18). Otrās ceturtdaļas sākumā mājinieki pēc Niedras soda metieniem rezultātu starpību izlīdzināja, bet valmieriešu punktu rēķinu ar precīzu metienu atklāja Bērziņš, kurš bija precīzs arī savā nākamajā uzbrukumā, un pie rezultāta 20:24 mājinieku komandas galvenais treneris Visockis-Rubenis bija spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc minūtes pārtraukuma mājinieki veica nelielu izrāvienu, kuru  viesiem ar sarežģītu Kaufmaņa pustālo metienu sākotnēji izdevās piebremzēt, bet pēc Niedras tālmetiena savu minūtes pārtraukuma iespēju izmantoja jau Uvis Helmanis. Ceturtdaļas turpinājumā starp abām komandām rezultāts turpināja augt līdzīgi, bet ceturtdaļas noslēgumā valmieriešiem padevās izrāviens 15:2, kurā īpaši uzteicamas Pita un Laksas individuālās darbības (katram pa 7 gūtajiem punktiem). Pēc pirmās spēles daļas valmieriešiem komfortablais +12 (49:37).

Spēles otrā puslaika rezultātu ar precīzu metienu atklāja Lauris Blaus, bet nākamajā uzbrukumā  savus pirmos punktus šovakar ar precīzu tālmetienu guva Mičels. Valmierieši spēles trešajā ceturtdaļā droši kontrolēja spēles gaitu un rezultāta starpība pakāpeniski turpināja augt. Pēc lieliskas gala auta izspēles trešās ceturtdaļas vidū Jonāts panāca jau +19 viesu labā (62:43). Ogrēnieši gan turpināja cīnīties un regulāri spēja atbildēt uz valmieriešu rezultatīvajām darbībām, bet rezultāta starpība turējās 17-20 punktu robežās. Pirms noslēdzošajām 10 minūtēm viesiem +17 (76:59). Spēles ceturto ceturtdaļu ar triecienu grozā no augšas iesāka Kārlis, uz ko mājinieki atbildēja ar Pozņaka precīzo soda metienu un efektīvu Miža caurgājienu. Ceturtās ceturtdaļas turpinājumā abas komandas spēlēja brīvu, uz uzbrukumu vērstu basketbolu, spēlei aizsardzībā būtisku uzmanību nepievēršot. Mājinieku rindās produktīvi turpināja darboties Mizis, bet valmieriešiem zem groziem dominēja Lauris Blaus (8 gūtie punkti pēc kārtas). Spēles noslēgumā abas komandas turpināja lieliski spēlēt uzbrukumā. Valmieriešiem divus tālmetienus realizēja Kaufmanis, bet mājinieki atbildēja ar Antropa četriem punktiem. Četras sekundes pirms spēles beigām viesiem radās iespēja otro reizi šajā sezonā sasniegt 100 gūto punktu robežu, bet Jonāta tālais metiens mērķi nesasniedza un spēle noslēdzās ar pārliecinošu "Valmiera/ORDO" uzvaru (97-79).

"Valmiera/ORDO" – "Ogre/Kumho Tyre" 97:79 (20:18, 29:19, 27:22, 21:20)

"Valmiera/ORDO": Blaus 25(8.atl.b), Laksa 16, Pits 15(7.rez.p), Bērziņš 15, Kaufmanis 12, Jonāts 7, Kārlis 4, Mičels 3(6.rez.p), Mālmanis, Gabrāns.

"Ogre/Kumho Tyre": Antrops 17, Pļavnieks 14(7.rez.p) ,Vītols 12, Mizis 12(9.atl.b), Pozņaks 9, Niedra 9, Apsītis 4, Zēbergs 2.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)