Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" atspēlējas no -21, tomēr spēles galotnē piekāpjas "VEF Rīga"

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Otrdien, 9.maijā "Valmiera/ORDO" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla pirmajā spēlē aizraujošā spēles galotnē ar rezultātu 70:71 piekāpās "VEF Rīga", tādējādi sērijā līdz trim uzvarām nonākot iedzinējos ar rezultātu 0-1. "Valmiera/ORDO" sastāvā rezultatīvākais spēlētājs šovakar ar 17 gūtajiem punktiem bija Damjērs Pits, bet Mārtiņš Laksa izcēlās ar 13 gūtajiem punktiem.

Pusfināla sērijas pirmā groza autors bija "VEF Rīga" centra spēlētājs Meiers, savukārt valmieriešiem pirmos punktus ar jaudīgu triecienu grozā no augšas guva Fišers. Valmierieši spēles pirmajās minūtēs izskatījās apjukuši un sasaistīti savās darbībās, kamēr mājiniekiem spēle gāja no rokas un ceturtdaļas vidū tiem izdevās pirmo reizi šovakar panākt 10 punktu pārsvaru (2:12). Ieilgušo neveiksmju periodu valmieriešiem pirmās ceturtdaļas vidū pārtrauca Jonāta tālmetiens (5:12), bet līdz ceturtdaļas noslēgumam "VEF Rīga" turpināja kontrolēt notikumus laukumā. Ceturtdaļas izskaņā apņēmīgi spēlē ar četriem gūtajiem punktiem pēc kārtas iesaistījās valmieriešu pieredzējušais saspēles vadītājs Gabrāns, bet pēc pirmajām desmit spēles minūtēm mājinieki saglabāja septiņu punktu pārsvaru (14:21).

Spēles otrās ceturtdaļas sākumā ar precīziem tālmetieniem apmainījās Laksa un Mejeris, bet vefieši, pateicoties labai bumbas kustībai uzbrukumā, ātri atjaunoja desmit punktu handikapu. "VEF Rīga" sastāvā nākamajā uzbrukumā pēc pārtvertas valmieriešu piespēles savas atlētiskās īpašības atrādīja Gadijs, bet jaunais centra spēlētājs Gromovs panāca +14 mājiniekiem (31:17). Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē valmierieši vairākās epizodēs pieļāva kļūdas, turklāt bieži mājiniekiem ļāva tikt pie atkārtotām uzbrukuma iespējām, kuras "VEF Rīga" ar lielu prieku pārvērta punktos. Ceturtdaļas vidū Labuckas ar precīzu divpunktu metienu panāca +15 (20:35), bet tas pats Labuckas minūti pirms pirmā puslaika beigām panāca lielāko pārsvaru mājiniekiem +18, vienlaikus arī uzstādot pirmā puslaika gala rezultātu (29:47).

Otrā puslaika ievadā pēc elegantas Blūma piespēles ar 2+1 gājienu izcēlās Meiers, tādējādi panākot rīdzinieku lielāko pārsvaru šovakar - +21. Valmierieši trešās ceturtdaļas sākumā vairākās epizodēs veiksmīgi saasināja spēli un guva punktus pēc caurgājieniem. Laksa ar precīzu pustālo metienu trešās ceturtdaļas ceturtajā minūtē samazināja rezultāta starpību līdz 15 punktiem (35:50), bet pēc Blaua tālmetiena un Kārļa 2+1 gājiena viesiem jau daudz cerīgākais -11 (41:52). Līdz trešās ceturtdaļas beigām valmieriešiem divas reizes izdevās nokļūt zem 10 punktu handikapa (43:52 un 48:57), bet spēles trešajai ceturtdaļai treknu punktu ar triecienu grozā no augšas pielika Gromovs (48:60).

Valmieriešiem ceturtās ceturtdaļas ievadā ātri izdevās atjaunot spēles intrigu. Viesi mājinieku grozos salādēja trīs tālmetienus pēc kārtas (Jonāts, Gabrāns, Bērziņš), uz ko "VEF Rīga" atbildēja vien ar Gromova diviem gūtajiem punktiem un rezultātā vairs tikai +5 rīdziniekiem (57:62). Valmieriešu izrāvienu mazliet atvēsināja Blūma sarežģītais tālmetiens, bet pēc Meiera un Mejera sekmīgajām darbībām groza apakšā mājinieki atjaunoja 10 punktu pārsvaru (59:69). Kā vēlāk izrādījās, valmierieši spēles beigām bija pietaupījuši vēl vienu pakaļdzīšanos, kuru sākotnēji ievadīja Pita sekmīgais caurgājiens, bet Fišers ar diviem precīziem soda metieniem nedaudz mazāk kā divas minūtes līdz ceturtās ceturtdaļas beigām  samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (68:69). Spēles galotnē Kaufmanis ar skaistu caurgājienu panāca minimālu vadību valmieriešiem (70:69), bet izcilu aukstasinību spēles galotnē nodemonstrēja mājinieku kapteinis Blūms, kurš trīs sekundes līdz spēles beigām realizēja pustālo metienu un panāca atkal +1 mājiniekiem (70:71). Viesiem spēles galotnē bija iespēja izcīnīt uzvaru, bet Kaufmaņa pustālais metiens nebija precīzs un pirmajā pusfināla spēlē piedzīvots zaudējums (70:71).

"Valmiera/ORDO" - "VEF Rīga" 70:71 (14:21, 15:26, 19:13, 22:11)

"Valmiera/ORDO": Pits 17, Laksa 13 (4 rez.p), Fišers 8 (9 atl.b), Gabrāns 7, Jonāts 6, Bērziņš 6, Kaufmanis 5, Blaus 5, Kārlis 3, Mālmanis.

"VEF Rīga": Meiers 13 (7atl.b), Mejeris 13, Gromovs 11, Antrops 8, Blūms 8 (8rez.p), Labuckas 7, Gadijs 6, Ričards 5, Helmanis, Gordons.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)