Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" pusfināla sērijas otrajā cīņā piekāpjas "VEF Rīga"

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Ceturtdien, 11.maijā, "Valmiera/ORDO" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla otrajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 76:87 piekāpās "VEF/Rīga", tādējādi sērijā līdz trim uzvarām nonākot iedzinējos ar rezultātu 0-2. "Valmiera/ORDO" sastāvā ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Damjērs Pits, bet uzvarētājiem ar 18 punktiem izcēlās Mareks Mejeris.

Spēles rezultātu ar precīzu tālmetienu atklāja viesu leģionārs Labuckas, bet, līdzīgi kā pusfināla pirmajā spēlē, arī šovakar valmierieši spēli uzsāka nepārliecinoši. Jau pirmajā ceturtdaļā mājinieki iedzīvojās palielākos mīnusos, kurus, kā vēlāk izrādījās, laukuma saimniekiem līdz galam tā arī neizdevās atspēlēt. Pirmajā spēles ceturtdaļā lielākā rezultāta starpība, kas šķīra abas komandas, bija 15 punkti (6:21 un 8:23), bet, pateicoties rezervistu pozitīvajam enerģijas lādiņam, līdz ceturtdaļas beigām sešus no 15 punktu deficīta izdevās nodzēst (14:23). Turklāt bija cerība, ka Kaufmaņa trakais tālmetiens līdz ar pirmās ceturtdaļas beigu signālu mājiniekiem iedos papildus pārliecību spēles turpinājumam. 

Lai gan spēles otro ceturtdaļu "Valmiera/ORDO" iesāka daudzsološi un galvenais mājinieku ofensīvas iniciators bija Jonāts, līdz galam spēles grožus valmieriešiem savā pusē neizdevās pārņemt. Pēc Blaua precīzajiem soda metieniem un Jonāta precīzā tālmetiena valmieriešiem otrās ceturtdaļas vidū divas reizes izdevās tikt līdz četru punktu atstatumam (22:26 un 25:29), bet "VEF Rīga" spēja veiksmīgi mobilizēties un ātri atjaunoja vairāk kā desmit punktu starpību. Valmieriešiem turpinājās problēmas ar punktu gūšanu, bet pirmā mača varonis Blūms panāca rīdziniekiem +11 (25:36). Līdz otrās ceturtdaļas izskaņai savas labākās īpašības nodemonstrēja Gadijs, kas ļāva viesiem lielajā puslaika pārtraukumā doties jau pie +15 (31:46), bet laukuma saimniekiem, papildus lielajiem mīnusiem uz tablo, neliels trauksmes signāls bija arī Dora Fišera potītes savainojums otrās ceturtdaļas izskaņā.

Otrā puslaika rezultātu ar trim precīziem soda metieniem atklāja viesi (Ričards), bet trešās ceturtdaļas turpinājumā grūtības ar punktu gūšanu nu jau bija abām komandām. Protams, viesi uz to varēja raudzīties daudz vieglāk, jo bija iekrāts jau pietiekami solīds handikaps, turklāt pēc Meiera precīzā metiena no groza apakšas rīdziniekiem pirmo reizi šovakar izdevās sasniegt +20 (31:51). Mājinieku līdzjutējiem laba ziņa bija Dora Fišera atgriešanās laukumā, lai gan valmieriešu centra spēlētājam joprojām savainojums sagādāja diskomfortu, līdz ar to arī daudz limitētākas minūtes spēles atlikušajā daļā (ceturtajā ceturtdaļā vairs laukumā nedevās). Trešās ceturtdaļas turpinājumā viesi kontrolēja spēles gaitu, bet, tāpat kā spēles pirmajā ceturtdaļā, arī trešajā labas epizodes padevās spēlētājiem, kuri devās laukumā uz maiņu (Blaus un Kārlis), un tas ļāva pirms pēdējām desmit minūtēm panākt vēl atspēlējamo -12 (49:61).

Spēles noslēdzošā ceturtdaļa iesākās mājiniekiem cerīgi, jo no tālās distances precīzs bija komandas kapteinis Bērziņš. Diemžēl pēc Bērziņa tālmetiena valmieriešiem pēdējo reizi šovakar vēl izdevās rezultāta starpībā tikt zem 10 punktiem (52:61), jo katru reizi, kad laukuma saimniekiem parādījās kāda laba iespēja rezultāta starpībā "atsisties", viesi atbildēja ar precīziem metieniem no tālās distances (īpaši aukstasinīgs jau otro spēli pēc kārtas bija Blūms). Lai gan mājiniekiem ceturtajā ceturtdaļā īsti "aizķerties" vairs neizdevās, Vidzemes Olimpiskajā centrā kupli sanākušie līdzjutēji turpināja vētraini atbalstīt savu komandu, tādejādi novērtējot, ka Uvja Helmaņa padotie šovakar cīnās līdz pēdējam, lai arī cik nelabvēlīgs būtu rezultāts. Spēlei punktu ar precīzu divpunktu metienu pielika Pits, bet "Valmiera/ORDO" nācās piedzīvot zaudējumu ar rezultātu (76:87), kas, savukārt, nozīmē to, ka šajā sērijā valmierieši zaudēt vairs nevar atļauties.

"Valmiera/ORDO" – "VEF Rīga" 76:87 (14:23, 17:23, 18:15, 27:26) 
"Valmiera/ORDO": Pits 15 (5rez.p), Bērziņš 13, Laksa 12, Blaus 10, Jonāts 9, Kaufmanis 8, Kārlis 5, Fišers 2, Gabrāns 2, Mālmanis.
"VEF Rīga": Mejeris 18, Gadijs 17 (11 rez.p), Blūms 16, Ričards 13, Meiers 8 (11 atl.b), Gordons 8, Helmanis 4,Labuckas 3, Hāzners, Antrops, Gromovs.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)