Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" piekāpjas "Barons kvartāls" un LBL sezonu noslēdz ceturtajā vietā

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Pirmdien, 22.maijā, "Valmiera/ORDO" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas bronzas sērijas ceturtajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 65:83 atzina "Barons kvartāls" pārākumu, tādējādi sērijā līdz trijām uzvarām piekāpjoties ar rezultātu 3-1 un sezonu noslēdzot ceturtajā vietā. "Valmiera/ORDO" rindās ar 15 gūtajiem punktiem šovakar izcēlās Artūrs Bērziņš, bet "Barons kvartāls" sastāvā rezultatīvākais spēlētājs ar 21 gūtajiem punktiem bija Tailers Larsons.

"Valmiera/ORDO" bronzas sērijas ceturto cīņu iesāka ar Fišera precīzo pustālo metienu un Kaufmaņa diviem punktiem pēc caurgājiena , bet "Barons kvartāls" labā pirmos sešus punktus šovakar guva Freimanis. Pirmās desmit spēles minūtes aizritēja līdzīgā cīņā, spēles vadību pārmaiņus pārņemot te vienai, te otrai komandai. Gabrāns ar precīzu pustālo metienu ceturtdaļas vidū panāca +3 "Valmiera/ORDO" (11:8), bet ceturtdaļas izskaņā Larsons un Geks pa abiem valmieriešu grozos "sabēra" 12 punktus, kas, savukārt, nozīmēja to, ka jau ceturto spēli pēc kārtas valmieriešiem spēles otro ceturtdaļu nācās uzsākt iedzinēju lomā (19:23).

Otrās ceturtdaļās ievadā Daugavas sporta nama grozus no tālās distances veiksmīgi turpināja apšaudīt Geks, kuram palīgos šoreiz bija pieteicies Mediss, bet lietuviešu uzbrucējs Jogela ceturtdaļas vidū ar savu "trejaci" panāca 12 punktu pārsvaru laukuma saimniekiem. Pēc Rozīša precīzā divpunktu metiena četras minūtes pirms pirmā puslaika beigām tika fiksēts lielākais "Barons kvartāls" pārsvars pirmajās divdesmit minūtēs +15 (24:39). Otrās ceturtdaļas izskaņā rīdzinieku dzelžaino aizsardzību ar sešiem punktiem pēc kārtas spēja uzlauzt Pits, bet kopumā spēles otro ceturtdaļu valmierieši zaudēja ar rezultātu 13:21, un lielajā puslaika pātraukumā bija spiesti doties pie -12 (32:44).

Otrā puslaika sākumā "Valmiera/ORDO" pēc Fišera 2+1 gājiena un Bērziņa diviem punktiem pēc veiksmīgi izspēlētas sadarbības savu atpalicību rezultāta izteiksmē samazināja zem desmit punktiem (37:46), bet pēc mājinieku komandas galvenā trenera Mārtiņa Gulbja nesavaldības, un tai sekojošās tehniskās piezīmes viesiem izdevās tikt tikai līdz sešu punktu atstatumam (40:46). Trešās ceturtdaļas vidū savus pirmos punktus ar precīzu tālmetienu "Valmiera/ORDO" sastāvā pēc savainojuma izārstēšanas guva Mičels, savukārt pēc Blaua trijiem precīzajiem soda metieniem divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām viesi bija tikuši līdz divu punktu atstatumam (49:51), bet ceturtdaļu "Valmiera/ORDO" noslēdza pie -4 (51:55).

Ceturtās ceturtdaļas ievadā "Barons kvartāls" pēc Geka un Jogelas precīzajiem metieniem ātri atjaunoja desmit punktu pārsvaru (51:61), bet "Valmiera/ORDO" spēja atgūties un aptuveni minūtes laikā samazināja rezultāta starpību uz pusi (58:63). Tomēr spēles atlikušās minūtes aizritēja mājinieku zīmē un viesi cīņā par panākumu vairs neiesaistījās. Šovakar "Barons kvartāls" uzvarēja ar rezultātu 83:65, tādejādi izcīnot bronzas medaļas, kamēr valmierieši sezonas gala kopvērtējumā spiesti samierināties ar ceturto vietu.

"Valmiera/ORDO" – "Barons kvartāls" 83:65 (19:23, 13:21, 19:11, 14:28)
"Valmiera/ORDO": Bērziņš 15, Pits 12, Kaufmanis 12, Fišers 10, Gabrāns 6, Laksa 3, Mičels 3, Blaus 3, Jonāts 1, Mālmanis.
"Barons kvartāls": Larsons 21, Jogela 15, Geks 12, Mediss 11, Freimanis 9, Rozītis 8, Krestiņins 4, Mētra 3, Zonne.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)