Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" atspēlējas no -15 un ar uzvaru sāk bronzas sēriju

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Otrdien, 16.maijā, "Valmiera/ORDO" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas bronzas sērijas pirmajā spēlē savā laukumā saspringtā cīņā ar rezultātu 69:63 pārspēja "Barons kvartāls", tādējādi sērijā līdz trijām uzvarām izvirzoties vadībā ar rezultātu 1-0. "Valmiera/ORDO" sastāvā rezultatīvākais spēlētājs ar 14 punktiem bija Artūrs Bērziņs, bet Dors Fišers izcēlās ar double-double, gūstot 13 punktus, izcīnot 15 atlēkušās bumbas un bloķējot 3 pretinieku metienus.

Spēles sākumā ar skaisti bloķētu metienu izcēlās Fišers un tieši amerikāņu centra spēlētājs ar precīzu pustālo metienu atklāja spēles rezultātu. Tas pats Fišers mirkli vēlāk realizēja savu pirmo tālmetienu valmieriešu sastāvā šajā sezonā (5:0), bet viesu labā pirmos punktus šovakar guva Geks (5:2). Kopumā pirmajās desmit spēles minūtēs abas komandas demonstrēja "pavasarīgu" basketbolu un no spēles uzbruka ar ļoti zemu precizitāti. "Valmiera/ORDO" spēles pirmajās desmit minūtēs bija guvuši tikai 10 punktus, bet "Barons kvartāls" ceturtdaļas izskaņā vairākās situācijās izmantoja mājinieku paviršības aizsardzībā, kas viesiem pēc pirmās ceturtdaļas ļāva iekrāt sešu punktu pārsvaru (10:16).

Arī spēles otrajā ceturtdaļā mājinieki laukumā izskatījās apmaldījušies, kamēr viesi sāka likt lietā jau pirmās ceturtdaļas izskaņā iegūto pārliecību un pakāpeniski audzēja rezultāta pārsvaru. Ja vēl otrās ceturtdaļas vidū pēc Kaufmaņa precīzā tālmetiena abas principiālās pretinieces šķīra tikai viena precīza tālmetiena tiesa (21:24), tad līdz pirmā puslaika izskaņai rīdzinieki guva deviņus bezatbildes punktus, bet punktu tam ar precīzu metienu no groza apakšas pielika Larsons. Uvja Helmaņa padotajiem pēc spēles pirmajām divdesmit minūtēm uz rezultāta tablo nepatīkamais -12 (21:33) un nopietna viela pārdomām.

Spēles otrajā puslaikā laukumā bija devusies jau pavisam cita mājinieku komanda. Otrā puslaika rezultātu ar savu pirmo "trejaci" šovakar atklāja Kārlis, bet "Valmiera/ORDO" spēlētāji ceturtdaļas turpinājumā laukumā darbojās ar pavisam citu enerģiju, kuras tik ļoti pietrūka spēles pirmajās divdesmit minūtēs. Valmieriešu cīņasspara pieaugums gan uzreiz nedeva vēlamo rezultātu un viesu sastāvā īpašas galvassāpes mājiniekiem tupināja sagādāt Jogelas daudzpusīgā spēle uzbrukumā, turklāt trešās ceturtdaļas beigās viesi pēc Zonnes caurgājiena panāca jau +15 (35:50). Trešās ceturtdaļas izskaņā mājiniekiem beidzot atvērās spēle uzbrukumā un Pita un Jonāta rezultativitāte ļāva pirms izšķirošajām spēles desmit minūtēm tikt līdz četru punktu atstatumam (46:50).

Spēles noslēdzošās daļas ievadā precīzs no tālās distances bija Laksa, bet minūti vēlāk Jonāts droši nospēlēja groza apakšā, tādējādi ar precīzu divpunktu metienu pirmo reizi kopš spēles sākuma atgūstot spēles vadību mājiniekiem (53:52). Valmieriešu ofensīva turpinājās visas ceturtās ceturtdaļas garumā un nepilnas trīs minūtes pirms spēles beigām laukuma saimnieku kapteinis Bērziņš ar precīzu tālmetienu panāca "Valmiera/ORDO" lielāko pārsvaru šovakar +8 (64:56). Atlikušajās spēles minūtēs mājinieku uzvara vairs apdraudēta netika un pirmā bronzas sērijas spēle noslēdzās ar "Valmiera/ORDO" uzvaru (69:63).

"Valmiera/ORDO" – "Barons kvartāls" 69:63 (10:16, 11:17, 25:17, 23:13)

"Valmiera/ORDO": Bērziņš 14, Pits 13, Fišers 13 (15atl.b, 3 bl.m), Jonāts 11, Laksa 9, Kārlis 5, Kaufmanis 2, Gabrāns 2, Blaus, Mālmanis

"Barons kvartāls": Jogela 22, Larsons 11, Rozītis 10 (9 ab), Krestiņins 7, Mediss 5, Freimanis 3, Geks 3, Zonne 2, Mētra.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)