Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" ar izbraukuma spēli Ogrē centīsies atgūt uzvaras garšu

Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Sestdien, 18.februārī plkst.17.00 "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas spēlē "Valmiera/ORDO" (13-8) izbraukumā tiksies ar "Ogre/Kumho Tyre" (8-12). Valmieriešiem uzvara ļaus nostabilizēties turnīra tabula trešajā vietā, bet ogrēnieši sava panākuma gadījumā var pacelties turnīra tabulā uz septīto vietu. Spēles tiešraide no plkst.16.35 būs pieejama kanālā Best4Sport TV.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska, Uvja Helmaņa vadītā komanda "OlyBet" LBL pēc astoņām uzvarām pēc kārtas uzvaru sēriju pārtrauca trešdien, 15.februārī, kad mājas spēlē ar rezultātu 90:95 spraigā spēles galotnē tika atzīts turnīra tabulas vicelīderu "VEF Rīga" pārākums. Valmierieši turnīra tabulā joprojām saglabā trešo vietu, bet tuvākie sekotāji BK "Jēkabpils" no valmieriešiem atpaliek tikai par viena panākuma tiesu, turklāt abas tiešākās konkurentes pēc divām nedēļām tiksies savstarpējā cīņā Jēkabpilī. Artūra Visocka - Rubeņa vadītā "Ogre/Kumho Tyre" pēdējās piecās "OlyBet" LBL spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, divreiz pārspējot "Latvijas Universitāte" un vienreiz tiekot galā ar "Liepāja/Triobet" komandu. Pēdējā laikā labi uzņemtais kurss ogrēniešus tuvina play-off zonai. "Ogre/Kumho Tyre" šosezon vairākkārt pierādījusi, ka tā ir īpaši bīstama komanda savā laukumā, kurā zaudējuma rūgtumu izjutuši ne vien "VEF/Rīga", bet arī lietuviešu "Pieno Zvaigzdes" ("Triobet" BBL līgas ietvaros), turklāt, šī spēcīgā komanda pārspēta divas reizes. 

"Valmiera/ORDO" komandas rezultatīvākais spēlētājs "OlyBet" LBL turnīrā ir Jānis Kaufmanis, kurš vidēji spēlē izceļas ar 15.1 punktiem. Līgas precīzākais tālmetienu izpildītājs Mārtiņš Laksa pievieno 14.2 punktus, bet labākais cīnītājs zem groziem ir Ervīns Jonāts, kurš vidēji spēlē izcīna 7.0 atlēkušās bumbas. Komandas kapteinis Artūrs Bērziņš vidēji spēlē gūst 12.7 punktus un izcīna 5.8 atlēkušās bumbas, bet amerikāņu saspēles vadītājs Damjērs Pits izceļas ar vidēji 13.7 punktiem un 5.2 rezultatīvām piespēlēm.

"Ogre/Kumho Tyre" rindās rezultatīvākais spēlētājs "OlyBet" LBL turnīrā ir pieredzējušais Gints Antrops, kurš vidēji spēlē gūst 10.8 punktus. Savu labāko sezonu līdzšinējā karjerā aizvada centra spēlētājs Guntis Sīpoliņš, kurš vidēji spēlē izceļas ar 10.7 punktiem un 4.6 atlēkušajām bumbām. "Ogre/Kumho Tyre" sastāvā ir arī vairāki valmieriešu publikai pazīstami spēlētāji. Mārcis Vītols un Kārlis Apsītis valmieriešu krāsas kopā pārstāvēja 2014./2015.gada sezonas modelī. Kārlis Apsītis šobrīd ir labākais komandas spēlētājs cīņā zem groziem, vidēji spēlē papildus 9.1 gūtajam punktam izcīnot 4.9 atlēkušās bumbas, bet Mārcis Vītols ogrēniešu panākumos vidēji spēlē pievieno 8.9 gūtos punktus un 5.0 rezultatīvas piespēles.

Šosezon abas komandas tikušās divas reizes, panākumus dalot uz pusēm. Pirmajā tikšanās reizē sezonas atklāšanas mačā Ogrē mājiniekiem izdevās pārsteigt valmieriešus, pārspējot tos ar rezultātu 70:61. Tās spēles rezultatīvākais spēlētājs "Ogre/Kumho Tyre" sastāvā ar 13 punktiem bija Gints Antrops, bet "Valmiera/ORDO" sastāvā ar 16 punktiem izcēlās Jānis Kaufmanis un Mārtiņš Laksa. Otrajā tikšanās reizē "Valmiera/ORDO" izdevās revanšēties, savā laukumā izcīnot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 94:78. Valmieriešiem rezultatīvākais spēlētājs tovakar ar 23 punktiem bija Mārtiņš Laksa, bet ogrēniešiem 14 punktus guva Jānis Pozņaks. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)