Banner 980x90

"SEB banka" uzņēmumam "Daiļrade Koks" piešķir 5,5 miljonu eiro finansējumu

"SEB banka" pārfinansējusi uzņēmuma "Daiļrade Koks" saistības un piešķīrusi papildus finansējumu kopumā 5,5 miljonu eiro apmērā uzņēmuma attīstības plānu īstenošanai, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "SEB bankas" ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

Banka finansējusi uzņēmuma ilgtermiņa kredītsaistības 3 miljonu eiro apmērā, piešķīrusi overdrafta limitu līdz 2 miljoniem eiro, kā arī atvērusi faktoringa kredītlīniju 500 tūkstošu eiro apmērā.

Uzņēmuma "Daiļrade Koks" valdes priekšsēdētājs Andris Jansons: "Abpusēja izpratne par sadarbības perspektīvām, kā arī ļoti konkurētspējīgi finanšu nosacījumi bija galvenie iemesli, kāpēc izvēlējāmies sadarbību ar "SEB banku". Mēbeļu nozare ir specifiska, jo tā prasa relatīvi lielus kapitālieguldījumus un apgrozāmos līdzekļus, lai spētu sekmīgi konkurēt startautiskos tirgos. Daudz pūļu un zināšanu jāiegulda produktu attīstībā un tirgus apguvē. Sadarbība ar dizaineriem, savu zīmolu attīstība, izstādes, ieinteresētu klientu atrašana - tas viss prasa laiku un naudu. Arī tūlītēja atdeve no investīcijām ne vienmēr ir augsta, taču, sasniedzot noteiktu līmeni, var sagaidīt labus rezultātus."

"SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts: "Ar uzņēmumu "Daiļrade Koks" mūs vieno ne tikai sadarbība finanšu jomā, bet arī līdzīgs skatījums uz ilgtspējīgu biznesa attīstību. Novērtējam uzņēmuma līdzšinējos sasniegumus, ceļot sava darba efektivitāti, attīstot jaunas produktu līnijas, kā arī mērķtiecīgi iegūstot jaunus klientus Eiropā un citur pasaulē. Tādēļ esam gandarīti kļūt par nozīmīgāko finanšu partneri uzņēmuma tālāko mērķu īstenošanā!"

"Daiļrade Koks" ir viena no lielākajām mēbeļu ražošanas kompānijām Latvijā, kas spēj mērķtiecīgi audzēt pievienoto vērtību savai produkcijai, nodrošināt augstu kvalitāti un veiksmīgi konkurēt ārvalstu tirgos. Uzņēmums pārvalda četras ražotnes - Vaiņodē, Tukumā, Viļakā un Valmierā, nodarbinot vairāk nekā 500 darbiniekus, lielākoties Latvijas reģionos. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir mēbeļu ražošana no priedes un bērza masīvkoka, kā arī no krāsota MDF un finierētas skaidu plātnes.

"Daiļrade Koks" ir izveidojis veiksmīgu sadarbību ar dažādu valstu, īpaši Vācijas, Dānijas, Somijas un ASV mēbeļu importētājiem un dažādiem katalogiem, kas ļauj katru gadu palielināt eksporta apjomu un uzņēmuma apgrozījumu. Uzņēmuma produkciju ir iespējams aplūkot un iegādāties Rīgā, firmas veikalā "Čiekurs", kā arī tirdzniecības centrā Spice.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)