Banner 980x90

Padomi, kā izvēlēties kafijas pupiņas

Kafijas izvēle mūsdienās ir ļoti plaša. Ja cilvēks vēlas iegādāties augstas kvalitātes kafiju, tad nepieciešams zināt vairākus knifiņus, kas palīdzēs iegādāties pašu labāko kafiju no visa piedāvājuma klāsta. Ja esi kafijas pupiņu cienītājs, tad tev noteikti noderēs šis raksts, jo esam sagatavojuši vairākus vērtīgus padomus, kas palīdzēs saprast, kā atšķirt augstas kvalitātes kafijas pupiņas no ne tik labām.

Kāpēc izvēlēties kafijas pupiņas?
Ir vairākas priekšrocības, iegādājoties kafijas pupiņas, nevis malto kafiju. Ja tev ir kafijas automāts, tad varēsi būt pārliecināts, ka tiks nodrošināts svaigi pagatavots malums ar niansētu smaržu un garšu. Iegādājoties kafijas pupiņas, tev ir iespēja novērtēt to kvalitāti, jo ļoti būtiska lieta ir to grauzdējuma vienmērīgums, kā arī pupiņu izmērs. Bieži vien cilvēki, kuri iegādājas kafijas pupiņas, uzsver to, ka tādā veidā iespējams izbaudīt procesu, ko sniedz šī izvēle. Arī to cena tikai nedaudz atšķiras no maltās kafijas, tāpēc tā ir pieejama ikvienam. 

Galvenais kritērijs – kafijas pupiņu svaigums
Viens no svarīgākajiem kritērijiem, izvēloties kafijas pupiņas, ir to svaigums. To noteikt iespējams pavisam vienkārši – paskatoties uz tām. Ja kafijas pupiņas ir svaigas, tad tām vajadzētu būt spīdīgām. Tāpat nepieciešams aplūkot, vai uz tām nav plaisas, jo tāda veida kafijas pupiņas noteikti nav pašas svaigākās.

Illy  kafija, Bonomi, Lavazza, Segafredo izvēle noteikti neliks nožēlot veikto pirkumu, jo šo ražotāju produkti ir augstas kvalitātes, ko iecienījuši cilvēki visā pasaulē. Pēc kafijas pupiņu iegādes nepieciešams ievērot arī to pareizu uzglabāšanu. Ja glabāsi kafijas pupiņas iepakojumā, tad tās būs svaigas, kamēr netiks atvērts iepakojums. Savukārt, ja iepakojums tiek atvērts, tad nepieciešams iebērt pupiņas hermētiskā iepakojumā un izmantot divu nedēļu laikā. 

Kafijas pupiņu ražotāji 
Latvijā iespējams iegādāties kafijas pupiņas no dažādiem ražotājiem. Bonomi, Coffee Pixels, Cremosso, Lavazaa, Rocket Bean Rostary, Segarfedo, Velvet, Illy – visi šie ražotāji piedāvā iegādāties augstākā labuma kafijas pupiņas, kuras noteikti spēs palutināt garšas kārpiņas ikvienam no mums. Šīs kafijas pupiņas nāk no dažādiem reģioniem: Brazīlijas, Etiopijas, Gvatemalas, Hondurasas, Indijas, Kolumbijas, Kostarikas, Salvadoras. Katram no šiem reģioniem piemīt sava garšu buķete, tāpēc ir vērts ik pa laikam pamainīt savu izvēli, tādā veidā salīdzinot vairākas garšas nianses. 

Itālijas leģenda – Illy
Viens no ražotājiem, kas piedāvā augstvērtīgas kafijas pupiņas, ir Illy. Šis ražotājs piedāvā kafijas maisījumu, kura sastāvā ir 100% kvalitatīvas Arabica pupiņas, kas nākušas no valstīm, kurās jau gadu desmitiem tiek izkopta kafijas baudīšanas kultūra. Illy kafija pieejama 140 pasaules valstīs, turklāt tās cena ir salīdzinoši zema, tāpēc tā pieejama ikvienam. Arī latviešiem ir iespēja iegādāties Illy zīmola kafijas pupiņas, kas noteikti nevienu neatstās vienaldzīgu. 

Tumši vai vidēji grauzdētas pupiņas?
Izvēloties kafijas pupiņas, tu noteikti pamanīsi, ka tev ir iespējams izvēlēties starp diviem veidiem – vidēji grauzdētas un tumši grauzdētas. Vidēja grauzdējuma pupiņas ļaus izjust katrai šķirnei raksturīgās garšas nianses, savukārt tumšāka grauzdējuma kafijas pupiņas noteikti patiks tiem, kuriem patīk rūgtuma pieskaņa kafijā. Tādā veidā ikvienam ir iespēja iegādāties savai gaumei atbilstošāko variantu. 

Kur iegādāties kafijas pupiņas?
Esmilukafiju.lv piedāvā iegādāties visas jau augstāk minēto ražotāju kafijas pupiņas. Kafijas pupiņas vari pasūtīt internetā, kas attiecīgi atvieglos iegādes procesu, jo nebūs jādodas uz veikalu. Piegāde notiek ar kurjera vai pakomāta starpniecību. Līdztekus augstvērtīgām kafijas pupiņām šeit iespējams iegādāties arī kafijas automātus, kapsulas, tēju, kā arī dažādus piederumus, kas ļaus izbaudīt kafijas baudīšanas procesu.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)