Banner 980x90

Noderīgi padomi, kā veidot iekrājumus arī apkures sezonā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sākoties apkures sezonai, daudzi valsts iedzīvotāji ir norūpējušies par to, kā pārlaist ziemu. Ātrais kredīts nebūs risinājums. Pirmais nosacījums ir veidot naudas uzkrājumu. To visvieglāk var izdarīt vasarā, kad nav jāmaksā par apkuri. Jums nav sevi jāiegrožo, atliek vien atlikt pār desmit eiro ik mēnesi un Jūs būsiet nodrošinājušies.
Kā to var izdarīt?
Iedomājieties: kad beigsies esošā apkures sezona, no summas, ko Jūs līdz šim maksājāt par apkuri, pusi, trešo daļu vai vismaz ceturto daļu atliekat iekrājumiem. Jūs neko nezaudēsiet, jo līdz šim vairākus aukstos mēnešus maksājāt lielāku summu, Jūs tikai gada griezumā izlīdzināsiet savus ikmēneša izdevumus un ziemas sezonā sev varēsiet atļauties tikpat daudz, cik vasarā.
 
Cik tas var izmaksāt?
Parēķiniet paši: mūsu valstī apkures sezona ir pusgadu, vasarā par komunālajiem pakalpojumiem Jūs maksājat piemēram 50 eiro, taču ziemā šī summa var trīskāršoties, tātad par simts eiro vairāk nekā vasarā, tātad vasarā Jūs ikdienas tēriņiem tērējiet par simts eiro vairāk, bet ziemā sevi iegrožojat. Tādēļ veidojiet iekrājumus un pēc ziemas atlieciet daļu no ziemā maksātajiem līdzekļiem.
 
Alternatīvs risinājums
Protams, ātrais kredīts var būt Jūsu glābiņš pie iekavēta maksājuma, taču nākamajā mēnesī ātrais kredīts Jums ir jāatmaksā. To itin viegli var izdarīt, kad apkures sezona ir beigusies un pirms sākat veikt iekrājumus, nu jau brīvos līdzekļus novirzīt, lai tiktu nomaksāts ātrais kredīts, bet tas jebkurā gadījumā nozīme to, ka, lai turpmāk tas netraucētu ikdienas ritmam, Jums vienalga būtu nepieciešami kaut nelieli iekrājumi.
 
Ja Jums ir izdevies sākt veidot iekrājumus, turpiniet to darīt arī ziemā, ne tik lielos apmēros. Galvenais nezaudēt esošo dzīves kvalitāti. Šie apkures sezonā veiktie iekrājumi Jums ļaus kvalitatīvi un pilnvērtīgi dzīvot gan vasarā, gan arī ziemā, un gadījumā, ja maksājumu apmērs pārsniegs gaidīto un ātrais kredīts tomēr būs jāpaņem, ar nelielu iekrājumu apjomu kredītu slogs tomēr nebūs tik liels.
 
Apkures sezona nekur nepazudīs. Tad kādēļ vasarā dzīvot pārticībā, bet ziemā no algas līdz algai vai pat bēdīgākā situācijā, kurā nereti talkā nāk ātrais kredīts. Sāciet veikt naudas iekrājumus jau šodien un palieliniet tos, tiklīdz apkures sezona būs beigusies, no līdzekļiem, ar kuriem Jūs maksājat par apkuri. Piekritīsiet, ka, šādi rīkojoties, Jūsu ikmēneša tēriņi būs izlīdzināti.
 
Tēriņu plānošana
Vēl viens padoms, kas ļaus Jums pilnvērtīgi pārziemot, kas nav nedz ātrais kredīts, nedz ietaupījumu, – veidošana ir sekošana līdzi saviem tēriņiem. Piemēram, saņemot algu, pirmais, ko izdariet, ir veiciet visus maksājumus. Atlikušo summu sadaliet četrās vienādās daļās, attiecīgi katrai mēneša nedēļai viena daļa, no katras daļas paņemiet nost 5–10% no summas, kas būs paredzēti tēriņiem neparedzētiem gadījumiem, kuru, starp citu, ja nenāksies iztērēt, noliekat pie iekrājumiem, savukārt iknedēļas tēriņiem ņemiet vienu no četrām sadalītajām daļām un tērējiet to lietām, kas Jūsu ģimenē ir nepieciešamas, turklāt, ja visa summa pa nedēļu netiek iztērēta, atlikumu atkal nolieciet pie iekrājumiem un jaunajai nedēļai ņemiet tai paredzēto naudas daļu. Šādi rīkojoties, Jūs iemācīsieties ne vien nedzīvot pāri saviem līdzekļiem, bet arī veikt regulārus ietaupījumus, un ātrais kredīts pat nebūs nepieciešams.
 
Publicitātes fotoPublicitātes foto
Sekojiet šiem ieteikumiem, jo to nav grūti izdarīt. Padomājiet, kad agrāk par sabiedriskā transporta biļeti, piemēram, bija jāmaksā  0,7 eiro, tad tagad tā cena jau ir viens eiro, mēneša griezumā starpība var būt pieci līdz pat desmit eiro, kas atkarīgs no Jūsu pārvietošanās intensitātes. Šis cenu kāpums ir neizbēgams, un Jūs tam esat atraduši līdzekļus, Jūs pie tā pierodat un nejūtat vairs naudas samazinājumu savā maciņā, tāpat Jūs pierodat pie citu produktu cenu kāpuma un uztverat to kā pašsaprotamu parādību, tieši tāpat Jūs varat pierast pie nelielu līdzekļu atlikšanas iekrājumiem, un jau pēc dažiem mēnešiem Jūs vairs nejutīsiet, ka Jums kaut kā trūkst. Atlikt naudu būs pašsaprotama lieta un Jūs jutīsieties droši, jo Jums būs iekrājumi, ko ātrais kredīts neaizstās.
 
Apkopojums
Apkopojot rakstā minētās situācijas, secinājumi ir šādi:
Nedz savu vēlmju samazināšana, nedz ātrais kredīts Jums nelīdzēs. Visa atslēga ir uzkrājuma veidošana.
 
• Pirmkārt, pēc apkures sezonas, sāciet atlikt naudu, jo tā būs nedaudz vairāk.
• Plānojiet savu budžetu, sadaliet savas finanses pa periodiem.
• Neiztērēto naudu atliekat pie uzkrājumiem.
• Atdaliet no uzkrājumiem daļu, tēriņiem, neparedzētiem gadījumiem.
 
Uz citiem Jūsu interesējošiem jautājumiem, kas skar kredītus, aicinām sazināties ar kredītu salīdzināšanas platformas Credithouse.lv speciālistiem.

Credithouse.lv ir daļa no uzņēmuma SIA "Multicredit", kas tika dibināts pērnā gada sākumā un nodarbojas ar kredītu starpniecības pakalpojumiem.

Platforma nav radīta no jauna, bet, pateicoties augstajam pieprasījumam pēc kredītiem, uzņēmums nolēma padarīt to mūsdienīgāku, kvalitatīvāku un  lietotājam ērtāk lietojamu.

Platforma salīdzināšanai piedāvā šādus pakalpojumus:
• ātrais kredīts;
• patēriņa kredīts;
• auto līzings;
• kredītu apvienošana;
• kredītlīnija;
• kredītkarte.
Un citus Latvijā pieejamos kredītus internetā.

Platforma Credithouse.lv aicina būt atbildīgiem un izvērtēt nepieciešamību pēc kredīta, kā arī spēju to atmaksāt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)