Banner 980x90

Nākamgad skolēni un pensionāri Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas

Valmiera, 23.nov., LETA. Ar nākamā gada 1.janvāri Valmieras pilsētas skolu skolēni varēs pilsētas sabiedriskajā transportā braukt bez maksas, bet pensionāri to varēs darīt no 1.marta, šodien domes sēdē lēma Valmieras pilsētas domes deputāti.

Skolēni bez maksas braukt sabiedriskajā transportā varēs braukt jau no gada sākuma, uzrādot skolēna apliecību, savukārt pensionāri to varēs darīt divus mēnešus vēlāk, jo tiem ir nepieciešams izņemt speciālu karti, kas ļaus braukt par brīvu. Atvieglojumi attieksies uz visām pensionāru grupām.

Domes sēdē tika norādīts, ka pēc atvieglojumu piemērošanas Valmierā paliks nedaudz vairāk kā pusmiljons maksājošo klientu. Tāpat tika atzīmēts, ka gaidāmās izmaiņas segs Valmieras pilsētas pašvaldība.

Šobrīd skolēni, kas deklarēti vai faktiski dzīvo Valmieras pilsētā, uz mācību gada var iegādāties abonementa biļeti darba dienām ar 75% atlaidi un mēneša biļetei ar 50% atlaidi. Uz puscenu abonementa un mēneša biļetēm var pretendēt arī skolēni no Burtnieku novada, taču Kocēnu novada skolēniem abonementa biļetei ir 100% atlaide.

Mēnešbiļete braucieniem Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā šobrīd maksā 26,4 eiro, bet abonementa biļete vienai nedēļai – seši eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)