Banner 980x90

Nākamgad kultūrvēsturiskās ēkās strādājoši uzņēmumi Valmieras pilsētas pašvaldībā varēs iegūt 90% NĪN atlaidi

Valmiera, 15.dec., LETA. Sākot ar nākamo gadu Valmieras pilsētas pašvaldībā kultūrvēsturiskās ēkās strādājoši uzņēmumi, kuru bizness ir saistīts ar kultūras jomu, varēs saņemt 90% nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atlaidi, liecina grozījumi Valmieras pilsētas saistošajos noteikumos.

No 1.janvāra uzņēmumi, kuru īpašums iekļauts pilsētas kultūrvēsturisko objektu sarakstā un to pārbūve ir veikta atbilstoši Būvniecības likumam, saglabājot ēkas vēsturisko veidolu un arhitektoniskās vērtības, kā arī tur tiek veikta ar kultūru un mākslu saistīta darbība, veicinot kultūras un profesionālās mākslas pieejamību, varēs iegūt NĪN atlaidi 90% apmērā.

Tāpat, lai iegūtu NĪN atvieglojumu, kinoteātrim vairs nevajadzēs reģistrācijas apliecību, uzņēmumiem - Uzņēmumu reģistra reģistrācijas apliecību, savukārt uzņēmēji, kuri atjaunojuši, pārbūvējuši vai cēluši ēkas, iesniegumu atlaides saņemšanai varēs iesniegt līdz taksācijas gada beigām kopš būvdarbu pabeigšanas.

Precizēts arī tas, ka atlaide netiek piešķirta, ja iesnieguma skatīšanas laikā atlaides pieprasītājam ir NĪN parādi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)