Banner 980x90

"Milda KM" īpašnieki: Uzņēmuma investora meklējumi ir tuvu noslēgumam

Rīga, 20.nov., LETA. Augļu un dārzeņu pārstrādātāja "Milda KM" īpašnieki jau ilgāku laiku meklē uzņēmumam investoru un patlaban šis process ir tuvu noslēgumam, aģentūrai LETA apliecināja kompānijas īpašnieka "GGV Invest" pārstāvji.

"Milda KM" īpašnieka, uzņēmuma "GGV Invest" līdzīpašnieks Viesturs Kuļikovskis aģentūrai LETA apstiprināja, ka "Milda KM" ražotne šovasar pārtraukusi darbību, jo viens no uzņēmuma lielākajiem kreditoriem tiesā iesniedza prasību par parāda piedziņu no "Milda KM". Tā rezultātā tiesa nolēma bloķēt uzņēmuma bankas kontus un kopš tā brīža kompānija tika nodota tās lielākā nodrošinātā kreditora "Attīstības finanšu institūcijas "Altum" ("Altum") pārvaldījumā.

Viņš uzsvēra, ka patlaban ir parakstīts līgums par "Milda KM" pārdošanu ar priekšnosacījumiem, kuri ar "Altum" saskaņotam pircējam ir jāizpilda, un kad tie tiks izpildīti, tad varēs notikt darījums.

Kuļikovskis pagaidām neatklāja ne pircēja vārdu, ne darījuma summu. Pēc viņa sacītā, investors plāno atsākt "Milda KM" darbību un, ja pircējs nebūtu atrasts, uzņēmums, visticamāk, šobrīd tiktu likvidēts.

Vairāki kompānijas bijušie darbinieki, kuri vēlējās palikt anonīmi, aģentūrai LETA norādīja, ka uzņēmumam ilgstoši bija problēmas ar norēķiniem, līdz ar to vienam no kreditoriem -"Intep" - "pacietības mērs bija pilns" un kompānija iesniedza tiesā prasību par parāda piedziņu. Tā rezultātā tiesu izpildītājs nobloķēja "Milda KM" bankas kontus, paralizējot uzņēmuma darbu, un kopš jūnija beigām ražošana ir apturēta un darbinieki nesaņem algas. "Milda KM" nav norēķinājusies arī ar tiem darbiniekiem, ar kuriem ir pārtrauktas darba attiecības.

Kopumā, pēc uzņēmuma darbinieku paustā, kompānijā strādāja apmēram 50 cilvēki, no kuriem darba attiecības joprojām nav pārtraukuši desmit darbinieki. Aplēses par kopējo algu parāda summu darbiniekiem neesot.

"Milda KM" bijušais valdes priekšsēdētājs Vilnis Vorobjovs aģentūrai LETA teica, ka konkurences un izejvielu cenu kāpuma dēļ uzņēmumam regulāri trūka apgrozāmo līdzekļu un, lai tos piesaistītu, noteikts līdzekļu apmērs ir jāaizņemas no kredītiestādēm vai investora, kura meklējumus tobrīd bija uzņēmums. Lai gan ar kavēšanos, kompānija nodokļus, saistības pret banku un citus maksājumus veica, taču viens no kreditoriem - SIA "Intep" - šovasar kavējumu dēļ iesniedza prasību tiesā par parāda piedziņu Rezultātā tiesa nolēma bloķēt uzņēmuma bankas kontus un kopš tā brīža "Milda KM" vairs nespēja funkcionēt.

"Manā skatījumā tiesnesis pieņēma absurdu lēmumu arestēt uzņēmuma kontus par labu vienam no kreditoriem, apejot pārējos kreditorus, kā rezultātā pilnībā paralizēja uzņēmuma saimniecisko darbību. Teorētiski pēc tam var iesniegt prasību un apstrīdēt šo tiesas lēmumu, taču praktiski to nevar, jo ar bloķētiem kontiem nevar izdarīt pat elementāras lietas, samaksāt rēķinus, tostarp telefona sakarus, apsardzi vai jurista pakalpojumus, darbiniekiem vairs nevar izmaksāt algas," sacīja Vorobjovs.

Kompānijas lielākā nodrošinātā kreditora, "Attīstības finanšu institūcijas "Altum" ("Altum") sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte aģentūrai LETA teica, ka "Altum", kā nodrošinātais kreditors, kuram uzņēmuma pārdošanas gadījumā ir jādod piekrišana darījuma noslēgšanai, ir informēta, ka notiek sarunas starp uzņēmuma īpašniekiem un potenciālajiem pircējiem. Taču šobrīd ne uzņēmuma īpašnieki, ne iespējamais uzņēmuma pircējs nav vērsies "Altum" ar lūgumu saskaņot darījumu. Tāpēc "Altum" patlaban nevar komentēt to, kādā stadijā ir pārrunas un vai tās gala rezultātā noslēgsies ar uzņēmuma pārdošanu.

Pēc viņas sacītā, ja uzņēmuma īpašnieki būs vienojušies ar potenciālajiem pircējiem par darījuma būtiskām sastāvdaļām un vērsušies "Altum" ar lūgumu saskaņot to, "Altum" izvērtēs darījuma atbilstību finanšu institūcijas kā nodrošinātā kreditora interesēm un atbildēs. "Altum" kā atbildīgs kreditors nodrošina uzņēmuma īpašuma apsaimniekošanu ar mērķi uzturēt to labā kārtībā un maksimāli saglabāt tā vērtību, lai ražotni pārdotu un tā varētu atsākt ražošanu"," sacīja Eglīte.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Milda KM" šā gada 16.oktobrī izslēgta no pievienotās vērtības nodokļa maksātāju loka. Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta sniegto informāciju uzņēmumam 7.novembrī bija izveidojies 225 464 eiro parāds.

LETA jau ziņoja, ka šā gada 14.augustā par "Milda KM" valdes priekšsēdētāju iecelta Kete Prūse, kura patlaban ir vienīgā "Milda KM" valdes locekle. Iepriekš kompānijas valdes priekšsēdētājs bija Vilnis Vorobjovs, kurš šajā amatā bija no 2015.gada 19.maija līdz šā gada 17.jūlijam.

Tāpat vēstīts, ka "Milda KM" pagājušajā gadā strādāja ar 2,383 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga 1,8 reizes - līdz 171 737 eiro.

"Mildas KM" vienīgais īpašnieks ir uzņēmums "GGV Invest". Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "GGV Invest" īpašnieki ar 31,77% daļu katram ir Gints Čakāns, Jizhaku Rubanenko un Viesturs Kuļikovskis, bet 4,69% daļu pieder Gundaram Kuļikovskim. "GGV Invest" šā gada 16.oktobrī izslēgta no PVN maksātāju loka. Uzņēmumam šā gada 7.oktobrī bija izveidojies 2405 eiro nodokļu parāds.

"Mildas KM" darbības virzieni ir dārzeņu, konservu, pamatēdienu un ēdienu piedevu ražošana, kā arī tirdzniecība. "Mildas KM" rūpnīca atrodas Kocēnu pagastā, uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 2 322 000

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)