Banner 980x90

Meklē Valmiermuižas pils torņa atjaunotāju

Valmiera, 31.aug., LETA. Burtnieku novada pašvaldībā izsludināts iepirkums "Valmiermuižas pils torņa" pārbūves būvprojekta izstrādei un autoruzraudzībai, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Edīte Stērste.

Pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz 11.septembra plkst.10.

Valmiermuižas pils tornītis ir vienīgā Valmiermuižas pils ēkas saglabājusies daļa, kurā atrodas pēc mauru parauga darināti sienu un griestu zīmējumi. Šie zīmējumi ir valsts nozīmes aizsargājams mākslas piemineklis un līdzīgi tiem ir vēl sastopami slavenajā Alhambras cietoksnī, Spānijā.

Burtnieku novada pašvaldības Iepirkumu komisijas vadītāja Kristīne Auziņa aicina projektēšanas jomas profesionāļus atsaukties izsludinātajai iepirkuma procedūrai, kuras rezultātā tiks izstrādāts ēkas pārbūves projekts, vienlaikus paredzot arī gleznojumu restaurāciju. Pārbūves projekta izstrāde ir ne vien būtisks projekts Valmiermuižas pils parka un visa vēsturiskā pils kompleksa nākotnes attīstībai, bet vērtējams arī kā izaicinājums projektēšanas jomas profesionāļiem, dodot iespēju parādīt savas spējas vēsturiskas ēkas pārdzimšanai jaunā veidolā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)