Banner 980x90

Mazsalacā mainīs Valtenberģu muižas jumta segumu

Rīga, 11.sept., LETA. Mazsalacas novada pašvaldība gatavojas aizņemties 154 027 eiro, lai nomainītu Valtenberģu muižas jumta segumu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Par saņemto aizņēmumu Valtenberģu muižai ir paredzēts nomainīt jumta segumu un logus ceturtajā stāvā.

Saskaņā ar Valtenberģu muižas kompleksa pils ēkas darbības attīstības stratēģiju 2016.-2021.gadam viens no darbības virzieniem ir ēkas saglabāšanas nodrošināšana un veicamie uzdevumi ir ēkas jumta seguma nomaiņa, ēkas logu atjaunošana, restaurācija un iekštelpu remontdarbu veikšana.

Mazsalacas novada domes deputāti domes sēdē atbalstījuši ilgtermiņa aizņēmuma 154 027 eiro apmērā ņemšanu Valsts kasē projekta "Valtenberģu muižas jumta seguma maiņa Mazsalacā" realizācijai uz desmit gadiem. Aizņēmuma atmaksu iecerēts sākt 2019.gada jūnijā.

Valtenberģu muiža, kas tiek saukta arī par Mazsalacas pilsmuižu, atrodas Mazsalacā, Salacas upes krastā. Valtenberģu muižas ēkā darbojas vairākas Mazsalacas novada pašvaldības iestādes - Mazsalacas novada muzejs, Mazsalacas novada pašvaldības policija un Mazsalacas novada Sociālais dienests.

Pagājušajā gadā Mazsalacas novada deputāti apstiprināja Valtenberģu muižas kompleksa pils ēkas darbības attīstības stratēģiju 2016.-2021.gadam.

Apstiprinātā muižas kompleksa darbības stratēģija paredz arī dažādot muižas kompleksā piedāvāto pakalpojumu klāstu, papildinot muzeja ekspozīcijas, pilnveidojot nakšņošanas iespējas un ieviešot jaunus tūrisma pakalpojumus. Lai nodrošinātu ēkas pieejamību, plānots ierīkot pacēlāju cilvēkiem, kuri pārvietojas ar ratiņkrēsliem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)