Banner 980x90

Līdz marta beigām pagarināts iepirkums par deviņu jaunu hibrīda autobusu piegādi "VTU Valmiera"

Rīga, 4.marts, LETA. Līdz 27.martam pagarināts SIA "VTU Valmiera" izsludinātais atklātais konkurss par dīzeļa-elektrisko hibrīda autobusu piegādi, aģentūru LETA informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Bulmeistare.

Uzņēmums vēlas iegādāties deviņus jaunus autobusus pilsētas nozīmes maršrutu pārvadājumu nodrošināšanai. Kā uzsvēra Bulmeistare, hibrīdautobusi ir videi draudzīgi, finansiāli izdevīgāki, kā arī piemērotāki ekspluatācijai Valmieras pilsētas maršrutu tīklā.

Uzņēmumam patlaban nav dīzeļa-elektriskie hibrīda autobusi. Kopumā plānots iegādāties deviņus autobusus, kas darbosies gan ar dīzeļdegvielu, gan elektrību.

Bulmeistare teica, ka enerģiju jaunākās paaudzes autobuss ražos bremzējot. Uzsākot braukšanu, tiks izmantota saražotā enerģija, tādējādi taupot degvielu, kā arī samazināsies izmešu daudzums un trokšņa līmenis. Autobusos tiks izmatots "Euro 6" dīzeļdzinējs.

Uzņēmumā skaidroja, ka lēmums izvēlēties hibrīda autobusus pieņemts, izvērtējot Valmieras maršrutu tīklu, reisu garumus, ņemot vērā arī klimatiskos apstākļus, kā arī iespējas nodrošināt nepārtrauktu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas ilgtspēju Valmierā.

Jaunie autobusi brauks Valmieras pilsētas maršrutos, aizstājot esošos autobusus.

Autobusu ietilpība iepirkumā paredzēta tāda pati kā esošajiem pilsētas maršruta autobusiem - pasažieru sēdvietu skaits ne mazāks kā 36, kopējā ietilpība ar stāvvietām ne mazākā kā 70 pasažieri.

Jau ziņots, ka paredzamā līgumcena ir 3 000 000 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Uzņēmuma informācija liecina, ka "VTU Valmiera" ir viens no vecākajiem un lielākajiem transporta uzņēmumiem Latvijā, kas dibināts 1945.gadā. 2001.gada martā uzņēmums tika reģistrēts uzņēmuma reģistrā kā Valmieras rajona pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību "VTU Valmiera", savukārt 2003.gada jūlijā Komercreģistrā reģistrēja SIA "VTU Valmiera".

Uzņēmuma pamatbāze atrodas Kocēnu novada Kocēnu pagastā pie autoceļa Rīga-Valmiera un Valmieras pilsētas tiešā tuvumā. Pasažierus apkalpo četrās uzņēmuma autoostās: Valmierā, Rūjienā, Valkā un Smiltenē.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2017.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 4,33 miljoni eiro, bet peļņa bija - 456 796 eiro, savukārt 2016.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 4,50 miljoni eiro, bet peļņa - 258 180 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)