Banner 980x90

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz reģionālās un vietējās nozīmes grants ceļiem

Rīga, 10.dec., LETA. Mainīgos laika apstākļos autovadītājiem īpaši uzmanīgiem ir jābūt uz reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem ar grants segumu, aģentūrai LETA norādīja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā.

LVC informēja, ka autoceļiem ar grants segumu pārsvarā ir C uzturēšanas klase, kas nozīmē, ka laiks autoceļu brauktuves kaisīšanai ar pretslīdes materiālu un rievu izveidošanai sasalušā vai piebrauktā sniegā uz ceļa brauktuves netiek normēts.

Uz grants autoceļiem sāli kā pretslīdes materiālu neizmanto, bet smilti kaisa vietām - stāvos kāpumos, kritumos un pagriezienos. Iestājoties siltākam laikam, smilti noskalo lietus, kūstošais sniegs un ledus. Piebraukto sniega kārtu uz grants autoceļiem rievo, taču, kūstot sniegam, izkūst arī rievas; jaunas bieži vien nav iespējams izveidot, jo sniega kārta ir pārāk plāna, bet ceļa pamatne nav sasalusi.

Dienas laikā, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, nokaisītais ledus izkūst un, naktī piesalstot, kā arī lietus un slapjā sniega ietekmē uz šiem ceļiem veidojas atkala un tie var kļūt ļoti slideni. Aicinām autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

Atbilstoši meteorologu prognozēm tuvākajā laikā gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli un būs neliels sals, tāpēc šķīdonis un grants autoceļiem visdrīzāk neiestāsies, taču arī ledus no vietējiem ceļiem nenokusīs, tāpēc braukšanas apstākļi uz grants autoceļiem joprojām būs apgrūtināti.

Valsts autoceļu uzturēšanas darbus veic VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs".

LVC aicina informēt par apledojumu valsts autoceļu posmos, kā arī citiem sarežģījumiem, ja tādi rodas uz valsts autoceļiem, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)