Banner 980x90

Lasītājs jautā: Vai Dzirnavu ezeriņā ir atļauts makšķerēt? 

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Kāds pilsētas informācijas portāla Valmiera24.lv lasītājs sociālajā vietnē "Facebook.com" jautāja, vai zivju zvejniecība Dzirnavu ezeriņā, Valmierā ir atļauta. Kā Valmiera24.lv noskaidroja no Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālistes vides komunikācijā Līgas Bieziņas, zivju makšķerēšana Dzirnavu ezeriņā ir atļauta. 

"Tā kā Valmieras pilsētas pašvaldība nav izveidojusi īpašus noteikumus makšķerēšanas regulēšanai pilsētas ūdenstilpēs, makšķerēšana Dzirnavu ezeriņā notiek saskaņā ar 2015.gada 22.decembra Ministru kabineta noteikumiem "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi"," skaidro Bieziņa. 

Saskaņā ar noteikumiem, nodarboties ar makšķerēšanu Valmieras Dzirnavu ezeriņā ir tiesības ikvienai fiziskai personai, kas makšķerēšanas laikā var uzrādīt derīgu makšķerēšanas karti. Tajā ir jābūt norādītam makšķernieka vārdam, uzvārdam un personas kodam. Var nosaukt arī elektroniski (internetā) iegādātas makšķerēšanas kartes numuru. Līdzi jābūt arī dokumentam, kurš ļauj identificēt personu (vārds, uzvārds un personas kods).

Bērniem un pusaudžiem vecumā līdz 16 gadiem, personām, kuras vecākas par 65 gadiem, kā arī 1.un 2.grupas invalīdiem ir atļauts makšķerēt, uzrādot gada bezmaksas licenci, personu apliecinošu dokumentu, invaliditātes apliecību vai represētās personas apliecību.

Zivis, kuras makšķerējot izmanto par dzīvo ēsmu, atļauts iegūt tikai tajā pašā ūdenstilpē, kurā tiek makšķerēts. Tādēļ Dzirnavu ezeriņā ir aizliegts iegūt dzīvo ēsmu zivju ķeršanai citā ūdenstilpē.

"Makšķerējot Valmieras pilsētas centrā esošajā Dzirnavu ezeriņā, ļoti svarīgi ir atstāt aiz sevis sakoptu un tīru teritoriju. Atgādinām arī, ka Valmieras pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi nosaka aizliegumu atrasties sabiedriskā vietā ar atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu," piebilst Bieziņa. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (1)
Anonīms [Anonīms] Sestdiena, 12. augustā, 2023, 18:14

Kādas zivis tur dzīvo dzirnavu ezeriņā?