Banner 980x90

Labs matracis ir zelta vērtē – izvēlieties vietējo ražotāju!

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Vai zināt to burvīgo sajūtu, kad no rīta pamostaties spirgti un izgulējušies, ķermenis ir atpūties, prāts ir gatavs jaunai informācijai, mugura ir priecīga un visa Jūsu būtība ir enerģiska un gatava jaunai dienai? Vai zināt, kā nopelns tas ir? Protams, miega kvalitāte ir atkarīga no vairākiem faktoriem, tomēr ir viens galvenais – un tas ir matracis. Gulēt var arī uz grīdas, galvenais, lai starp to un ķermeni ir labs matracis, tad miegs būs veselīgs un no rīta būsiet labā garastāvoklī, gatavi veiksmīgai dienai. Uzziniet, kā izvēlēties Jums piemērotāko matraci, šajā rakstā!

Izmēram IR nozīme
Jūs noteikti esat dzirdējuši teicienu "Izmēram nav nozīmes". Tā piekritējus nākas apbēdināt, jo izmēram ir milzīga nozīme itin visās dzīves jomās, un matrači ir viena no tām. Gluži tāpat kā cilvēki, arī gultas matrači ir dažādos izmēros, kas ir atšķirīgi ne tikai garumā un platumā, bet arī biezumā. Lai iegūtu savu perfekto guļvietu, jāveic daži svarīgi soļi:
• adekvāti jānovērtē savs garums un atbilstoši tam jāizvēlas gultas rāmja izmērs, kurā pēc tam tiks ievietots matracis, jo, piemēram, 203 cm garam cilvēkam 195 cm gara gulta nebūs piemērota;
• dodoties iegādāties matraci, ir jānomēra rāmja iekšpuses izmērs, nevis kopējais tā garums un platums;
• pie izmēru noteikšanas ir jāatceras arī par rāmja dziļuma mērīšanu, lai negadās tā, ka bez konkrēta dziļuma mēra iegādātais matracis pazūd rāmī vai ir vienā līmenī ar tā malu, citādi iesēšanās gultā var sagādāt ne pārāk patīkamas sajūtas.

Tātad adekvāts vajadzību novērtējums, precīzi mēri un matracis, kas ir vismaz piecus centimetrus augstāks par rāmja augstumu, ir tie noteikumi, kas ir svarīgi, lai Jūsu īpašumā nonāktu pēc izmēra derīgs un labs matracis.
Foto: Lonas.lvFoto: Lonas.lv


Kas lācītim vēderā?
Kādreiz bija divu veidu matrači: tie, kuri bija pildīti ar vates tipa materiālu, un tie, kuriem vēderā bija atsperes, kuras no virspuses piesedza porolons. Mūsdienās gultas matrači pieejami ar daudz ērtāku un "gudrāku" pildījumu, piemēram:
• dažādu veidu putupoliuretāns;
• kokosriekstu šķiedra;
• Memoy Foam;
• latekss.

Ortopēdiski vislabākie ir matrači ar lateksa pildījumu, taču, tā kā šis ir visdārgākais no pašlaik lietotajiem matraču pildījumiem, arī paši matrači ir salīdzinoši dārgi. Lētāks, tomēr arī ļoti labs variants, ir gultas matrači ar poliuretāna vai putupoliuretāna pildījumu. Šie matrači nodrošina ērtu gulēšanu, pielāgojoties Jūsu ķermeņa aprisēm, un pieceļoties atgūst savu iepriekšējo formu. Laiks lauzt stereotipus par atsperēm, jo zinātne ieviesusi jaunu tehnoloģiju – kabatveida atsperu blokus. Tie ne vien iztur lielu svaru, bet arī sniedz lielisku ortopēdisko atbalstu. Labs matracis mūsdienās vairs nav nepiepildāms sapnis, jāzina vien, ko meklēt!
Foto: Lonas.lvFoto: Lonas.lv
Mugura pateiks "paldies"
Vēl viens faktors, lai gultas matrači nesagādātu problēmas, ir Jūsu veselības stāvoklis. Ja Jums ir kādas problēmas ar mugurkaula skriemeļiem, starpskriemeļu diskiem vai nospiestiem nerviem, pajautājiet savam ārstam, kāds matracis Jums būtu vispiemērotākais – ciets, vidēji ciets vai mīksts, jo labs matracis muguras veselībai ir tikpat svarīgs kā regulāras un pareizas fiziskās aktivitātes.

Atbalstām savējos!
1993. gadā pasaules matraču tirgum pievienojās kaimiņvalsts Lietuvas ģimenes uzņēmums "Lonas", piedāvājot iegādāties dažādu izmēru matračus ar tādiem pildījumiem kā latekss, poliuretāns un putupoliuretāns, kā arī ar kabatveida atsperu bloka atbalsta sistēmu. Papildus plašajam matraču piedāvājumam "Lonas" gan salonos, gan internetveikalā piedāvā arī pašu ražotas gultas un virsmatračus, spilvenus, redeles, pufus, kā arī klubkrēslus bērniem. Vairāk informācijas, cenas, kā arī piegādes iespējas meklējiet "Lonas" mājaslapā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)