Banner 980x90

Kūdras ieguvēja "B-PEAT" apgrozījums pērn pieaudzis par 76,3%

Rīga, 20.marts, LETA. Valmierā reģistrētais kūdras ieguvējs "B-PEAT" pagājušajā gadā strādāja ar 1,673 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 76,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga četras reizes, sasniedzot 306 363 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "B-PEAT" darbībai ir raksturīga sezonalitāte ar aktīvāko darbības periodu vidēji no marta līdz septembrim.

Kompānijas vadība arī norāda, ka pagājušajā gadā "B-PEAT" saimnieciskās darbības rezultāti būtiski uzlabojās, taču, lai gan apgrozījums auga par vairāk nekā 76%, arī ražošanas izmaksas strauji palielinājās - par 71%.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka pērn "B-PEAT" nesniedza kūdras ieguves pakalpojumus, bet tās kūdras pārdošanas apmērs būtiski palielinājās. Vienlaikus metālapstrādes un remontu pakalpojumu apmērs pagājušajā gadā saglabājās nemainīgs.

"B-PEAT" vadība norāda, ka iepriekšējā kūdras ieguves sezona raksturojama kā laba, jo uzņēmums sasniedza plānotos kūdras ieguves un pārdošanas apmērus. Tostarp viens no būtiskākajiem pozitīvajiem aspektiem kūdras ieguvē bija labvēlīgie laika apstākļi, kas veicināja darba izpildes apmēru pieaugumu. "Darbība kūdras atradnēs bija raksturojama kā intensīva un tas noteica nepieciešamību pievērst īpašu uzmanību ugunsdrošības nosacījumu ievērošanai," piebilsts vadības ziņojumā.

Kompānijas vadība informē, ka pērn pabeigta ražošanas ēku pārbūve un atjaunošana, paplašinot kompānijas saimniecisko darbību apstrādes rūpniecībā, kam tika piesaistīts Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējums, tādējādi sasniedzot 2017.gadā izvirzīto mērķi - sākt rūpnīcas darbību, kas pako kūdru "BigBall" maisos. Kompānija plāno arī ražot kūdras substrātu.

"B-PEAT" vadība norāda, ka uzņēmums tālāko attīstību virzīs uz kūdras ieguves un izstrādes apmēru palielināšanu atradnēs, kā arī turpinās palielināt kūdras pārdošanas apmērus. Tāpat ir iecerēts turpināt kūdras apstrādes rūpnīcas darbību, kas būtiski varētu uzlabot uzņēmuma naudas plūsmu, rentabilitātes un likviditātes līmeni.

2017.gadā kompānija strādāja ar 949 054 eiro apgrozījumu un 75 605 eiro peļņu.

Uzņēmums ir reģistrēts 2008.gadā, un pieder Markam Cepeļevam. Kompānijas pamatkapitāls ir 200 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)