Banner 980x90

Krāsainās kontaktlēcas – tikai vienai ballītei vai tomēr arī ikdienas lietošanai?

Krāsainās kontaktlēcas bieži vien vairāk saistās ar košām, nedabiskām krāsām, karnevāla un dzīvnieku tipa lēcām, kas ir piemērotas kādai trakai ballītei vai maskarādei uz vienu dienu. Tomēr krāsaino kontaktlēcu piedāvātās iespējas ir daudz plašākas un varētu būt interesantas ne tikai tiem, kuri grib šokēt un pārsteigt ar savu izskatu kādos svētkos, bet arī tiem, kuri domā par imidža maiņu, uzlabošanu un sava ārējā tēla atsvaidzināšanu.

Pirms pērc krāsainās kontaktlēcas, dodies pie acu ārsta
Krāsainās kontaktlēcas tāpat kā parastās ir medicīnas prece, kuras lietošanā nepieciešama piesardzība. Lai sāktu lietot lēcas, vispirms būtu jādodas pie redzes speciālista, kurš veiks acu pārbaudi, pārliecināsies par to, ka acis ir piemērotas kontaktlēcu nēsāšanai, kā arī sniegs visu nepieciešamo informāciju, lai tas notiktu droši un pareizi. Acu ārsts ieteiks katram piemērotāko lēcu veidu un vajadzības gadījumā izrakstīs recepti krāsainajām kontaktlēcām ar optisko korekciju.

Ļoti būtisks moments vizītes laikā būs tas, ka speciālists ļaus izmēģināt dažādas krāsas lēcas, lai pacients varētu redzēt, kā tās viņam izskatās, un izvēlētos sev piemērotākos toņus. 

Krāsainās kontaktlēcas pieejamas ar un bez optiskās korekcijas
Krāsainās kontaktlēcas var nēsāt gan tie, kuriem ir laba redze, gan tie, kuriem vajadzīga redzes korekcija, jo šī tipa lēcas pieejams gan ar, gan bez optiskās korekcijas funkcijas. Katrs var izvēlēties sev piemērotāko risinājumu, saskaņojot to ar savu acu ārstu. 

Iegādāties krāsainās kontaktlēcas bez optiskās korekcijas ir vienkāršāk, jo nav jāpievērš uzmanība kādiem specifiskiem parametriem. Bet, ja vajadzīgas krāsainās lēcas ar optisko korekciju, tad jāseko, lai tās atbilstu ārsta receptē norādītajiem parametriem.

Visdrošāk krāsainās kontaktlēcas iegādāties optikas salonā vai uzticamā interneta veikalā, kas sadarbojas ar vadošajiem ražotājiem un rūpējas par preču drošu piegādi. Viens no šādiem interneta veikaliem ir https://www.lensor.eu/lv/lens/colored/, kur pieejams ļoti plašs krāsaino lēcu klāsts par īpaši izdevīgām cenām – sākot no neuzkrītošiem toņiem, kas paspilgtinās vai izcels jau esošo acu krāsu, līdz pat Crazy sērijas lēcām, kas atgādina mistisku būtņu vai dzīvnieku acis. Arī krāsu spektrs ir ļoti plašs. Jāatgādina, ka lēcu sniegtais krāsas efekts var atšķirties no tā, kādu redzat uz iepakojuma, jo to ietekmē arī dabīgā acu krāsa.

Krāsainās kontaktlēcas drīkst nēsāt ikdienā
Tas ir mīts, ka krāsainās kontaktlēcas ir piemērotas tikai īslaicīgai lietošanai – vienai dienai vai ballītei. Patiesībā šīs lēcas droši var nēsāt arī ikdienā, ja vēlas mainīt vai paspilgtināt acu krāsu, vai arī, ja nepieciešama redzes korekcija, ko vēlaties apvienot ar šo lēcu sniegto vizuālo efektu.

Protams, ka, ikdienā nēsājot krāsainās kontaktlēcas, jāievēro visi piesardzības un higiēnas nosacījumi, lēcas jānēsā ne ilgāk par noteiktajām stundām, kā arī jāievēro atpūtas dienas, kad ieteicams lēcas aizstāt ar brillēm.

Kopšana un lietošana – tāda pati kā parastajām lēcām
Uz krāsaino kontaktlēcu lietošanu un kopšanu attiecas visi tie paši nosacījumi, kas uz parastajām lēcām. Izvēloties vienas dienas krāsainās lēcas, lietošana būs ērtāka, jo nevajadzēs domāt par lēcu kopšanu un uzglabāšanu, tās varēs dienas beigās izmest. Bet, nēsājot, piemēram, mēneša lietošanai paredzētās lēcas, nepieciešams tās tīrīt ar speciālo šķīdumu un uzglabāt lēcu konteinerā, kā arī atcerēties pēc 30 dienām nomainīt ar jaunu lēcu pāri. Protams, rīkojoties ar jebkurām kontaktlēcām, jāievēro maksimāla roku higiēna, lai novērstu iespēju, ka uz lēcu virsmas nonāk baktērijas un netīrumi.

Krāsainās kontaktlēcas nekaitē redzei
Acu veselības speciālisti krāsainās lēca atzīst par drošām un redzei nekaitīgām. Tās izgatavotas no moderniem materiāliem, kas nodrošina acīm pietiekami labu skābekļa apgādi. Ja lēcas nēsā, ievērojot visas norādes un higiēnas principus, laikus nomaina pret jaunu pāri, tad nekādam apdraudējumam acu veselībai un labsajūtai nevajadzētu rasties. Protams, vienmēr var būt kāda individuāla reakcija, alerģija, jutība pret lēcu materiālu, jo tas tomēr ir svešķermenis acīs. Novērojot šādas nevēlamas sajūtas, uzreiz jāpārtrauc lēcas izmantot un jākonsultējas ar acu ārstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)