Banner 980x90

Kocēnu novada pašvaldība pērn atvēlējusi 7000 eiro iedzīvotāju iniciatīvu finansēšanai

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Pērn Kocēnu novada pašvaldība par kopumā 7000 eiro finansiāli atbalstījusi desmit iedzīvotāju iniciatīvu projektus, kas devuši kopēju labumu novadam un tā iedzīvotājiem, aģentūrai LETA pastāstīja Kocēnu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Krista Gromova.

Katram no desmit projektiem piešķirti ap 700 eiro. Projekta mērķis ir īstenot sabiedriski nozīmīgas aktivitātes, sekmēt apkārtējās vides sakārtošanu un uzlabot iedzīvotāju dzīves kvalitāti Kocēnu novada administratīvajā teritorijā.

Pērn atbalstīta Dikļu iniciatīvas grupas iecere piemājas saimniecībā "Bērzkalni" organizēt aktivitātes, kurās bērniem bija iespēja rast emocionālo kontaktu, saskarsmi un iepazīt dažādus dzīvniekus, kā arī apgūt pamatprasmes jāšanas sportā. Tāpat pirmsskolas vecuma bērnu vecāku neformālā grupa "Esi kustīgs un vesels!" labiekārtoja pirmsskolas izglītības iestādes "Cielaviņa" rotaļu laukumu, papildinot to ar līdzsvara elementiem, aģentūrai LETA pastāstīja Kocēnu novada domes Attīstības nodaļas vadītājas vietniece Kristīne Līdaka.

Tūrisma un kultūras jomā nodibinājums "Mēs savam novadam" apkopoja ar Jāni Staņislavu Rozi saistītās garīgās un kultūrvēsturiskās vērtības un izveidoja brīvdabas gleznu galeriju, organizēja informatīvos seminārus un atklāja Jāņa Staņislava Rozes zāli Kocēnu novada Vaidavas pagasta novadpētniecības pastāvīgajā ekspozīcijā, kā arī organizēja "Caurumkroga" teritorijas labiekārtošanu. Seno kulta vietu papildināja iedzīvotāju interešu grupa "Bērzainieši", kuri projekta ietvaros atjaunoja par pazudušu uzskatīto kultūrvēsturisko pieminekli - Daviņu II dobumakmeni. Projekta īstenošanas gaitā Daviņu II dobumakmens tika izcelts no akmeņu kaudzes un novietots blakus Daviņu Lielam akmenim.

Fizisko aktivitāšu klāstu papildināja Zilākalna neformālā jauniešu sporta grupa "Starts", kas labiekārtoja Zilākalna sporta telpas un iegādājās trenažierus, lai uzlabotu dzīves vidi vietējiem iedzīvotājiem. Tāpat Dauguļu iniciatīvas grupa projekta ietvaros iegādājās tenisa galda komplektu un divus novusa galdus, lai veicinātu iedzīvotāju iesaisti kultūras un sporta aktivitātēs.

Par vides sakārtošanu un labiekārtošanu rūpējās Kocēnu ciema iedzīvotāju iniciatīvas grupa "Alejas ielas iedzīvotāji", kas rekonstruēja Alejas ielas daudzdzīvokļu dzīvojamo māju veļas žāvētavu. Turpretim biedrība Rubenē "Vecāki Rubenes pamatskolai" izstrādāja projektu, kura ietvaros plānoja īstenot Rubenes ciema centra labiekārtošanu, uzstādot saules pulksteni ar gājēju ceļu un soliņiem.

Savukārt par iedzīvotāju izglītošanu iestājās "Vaidavas izglītības biedrība", kas turpina 2009.gadā iedibinātās tradicionālās aktivitātes. Savukārt biedrība "UGA Records", kas Kocēnu novadā darbojās kā notikumu atspoguļotājs multimediju jomā, projekta gaitā iegādājās video stabilizatoru, lai nodrošinātu kvalitatīvu publicitātes materiālu par Kocēnu novadu un piedalītos kopējā Kocēnu novada tēla veidošanā.

Arī šī gada pavasarī Kocēnu novada dome plāno izsludināt jaunu iniciatīvu projektu konkursu. Informācija par konkursu tiks publicēta izdevumā "Kocēnu Novada Vēstis" un Kocēnu novada interneta mājaslapā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)