Banner 980x90

Kocēnu novadā atzīmēs Lāčplēša dienu un Latvijas Republikas Proklamēšanas 99.gadadienu

Valmiera, 31.okt., LETA. Kocēnu novadā no 9.novembra līdz 18.novembrim ar vairākiem koncertiem un bezmaksas filmu seansiem atzīmēs Lāčplēša dienu un Latvijas Republikas Proklamēšanas 99.gadadienu, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Krista Gromova.

Svētku atzīmēšana sāksies 9.novembrī, kad Dikļu kultūras un tūrisma informācijas centrā plkst.12 un 17 bez maksas būs skatāma Nacionālā kino centra Latvijas simtgades programmas dokumentālā spēlfilma "Ievainotais jātnieks". Seanss būs arī 11.novembrī plkst.16.30 Bērzaines tautas namā.

Dikļu kapos 10.novembrī plkst.12 notiks Lāčplēša dienas piemiņas brīdis, bet 11.novembrī plkst.11 Dikļu kultūras un tūrisma informācijas centrā notiks Zvaigžņu koru koncerts, kurā uzstāsies Vidzemes augstskolas un Valmieras Kultūras centra jauniešu koris "Skan", diriģentes Irēna Zelča un Liene Zvirbule, koncertmeistare Līga Ivāne, solisti – Baiba Rancāne un Madars Vanags. Tāpat koncertā uzstāsies Ogres jauniešu koris "Impulss", diriģentes - Gunita Bičule un Daina Čudare. Ieeja bez maksas

Tajā pašā dienā plkst.16 karavīru piemiņas svinīgajā brīdī pie Saules pulksteņa, Kokmuižas pils parterā, kopīgi tiks veidotas latvju rakstu zīmes. Nākamajā dienā plkst.12 turpat tiks svinēta Mārtiņdiena ar folkloras kopu un Kocēnu kultūras nama Vidējās paaudzes deju kolektīva "Savieši" un Kocēnu pamatskolas Mārtiņbērni dalību.

Latvijas Republikas Proklamēšanas 99.gadadienu Kocēnu novadā sāks atzīmēt jau 16.novembrī plkst.16.30 ar svētku koncertu Bērzaines tautas namā, savukārt nākamajā dienā Vaidavas kultūras un amatniecības plkst.19 līdz ar valsts dibināšanas gadadienu tiks sveikti arī Kocēnu novada iedzīvotāji, kas strādājuši novada labā. Svetku koncertā piedalīsies jauktais koris un vokālā grupa "Imera", koklētāja Laima Jansone un DJ "Monsta".

Dikļu Dziesmusvētku promenādē 18.novembrī plkst.17 notiks sveču raksta veidošana, bet plkst.19 Dikļu tūrisma un informācijas centrā notiks svinīgais koncerts, kurā piedalīsies Dikļu kultūras un tūrisma informācijas centra pašdarbnieku kolektīvi – Dikļu pūtēju orķestris, sieviešu koris "Lira", folkloras kopa "Endzelīte", Dikļu amatierteātris un Dauguļu deju pulciņš. Tāpat pasākuma laikā tiks atklāta goda grāmatas "Mūsu 100 vārdi Latvijai", kas tapusi Dikļu pašdarbnieku kolektīvu iniciatīvas rezultātā. Zilākalna pagasta kultūras namā plkst.17 būs skatāma Dokumentālā īsfilma "Astoņas zvaigznes".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)