Banner 980x90

Kocēnos par 78 920 eiro realizēs programmu iedzīvotāju veselības uzlabošanai

Valmiera, 24.jūl., LETA. No rudens līdz 2019.gada beigām daļa Kocēnu novada iedzīvotāju bez maksas varēs apmeklēt pasākumus un nodarbības veselības uzlabošanai, aģentūru LETA informēja novada domes pārstāve Inese Pabērza.

Projekta kopējās izmaksas ir 78 920 eiro, no kuriem 85% jeb 67 082 eiro finansē Eiropas Sociālais fonds (ESF), bet 11 838 eiro ir valsts budžeta finansējums.

Kocēnu novada dome noslēgusi līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA), un šogad sāks projekta "Veselības veicināšanas pakalpojumu pieejamība Kocēnu novada iedzīvotājiem" īstenošanu. Pasākumus varēs sākt apmeklēt no 4.septembra, kad Kocēnos būs pieejams fizioterapeits un uztura speciālists.

Nodarbības būs pieejamas gan senioriem, gan bezdarbniekiem, gan trūcīgām personām un personām ar invaliditāti, jaunajām māmiņām un topošajiem vecākiem, Ziemeļvidzemes internātpamatskolas audzēkņiem un Kocēnu novada izglītības iestāžu 1.-9.klašu skolēniem.

Tiks organizētas lekcijas, izglītojoši semināri, ekskursijas, nometnes un praktiskās nodarbības. Būs iespēja piedalīties vingrošanas, fizioterapeita, uztura speciālista un psihologa konsultācijās. 2018. un 2019.gada vasarās tiks organizēta vasaras nometne "Vesels ķermenī, vesels garā, vesels dzīvā dabā", kas paredzēta Ziemeļvidzemes internātpamatskolas audzēkņiem un bērniem ar garīga un fiziska rakstura traucējumiem. Savukārt Kocēnu novada Dikļu, Jaunburtnieku, Kocēnu un Rubenes pamatskolu audzēkņiem paredzētas vingrošanas un veselīga uztura speciālista nodarbības, kā arī izglītojoši pasākumi par atkarību izraisošo vielu negatīvo ietekmi. Projekta laikā plānots īstenot arī lekciju un nodarbību kursu topošajiem un jaunajiem vecākiem. Visas aktivitātes vadīs atbilstoši sertificēti/akreditēti speciālisti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)