Banner 980x90

Kocēnu novada pašvaldības budžeta deficīts sasniedz 4,14 miljonus eiro

Valmiera, 8.febr., LETA. Kocēnu novada pašvaldības budžets pieņemts ar 4,14 miljonu eiro lielu deficītu, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Kopējie pašvaldības ieņēmumi sasniedz 7,04 miljonus eiro, savukārt izdevumi - 11,18 miljonus eiro. Starpību segs 2,27 miljonu eiro pārpalikums no 2017.gada budžeta līdzekļiem un 2,57 miljonu eiro lielas kredītsaistības.

Patlaban Kocēnu novada kredītportfelis ir 6,84%, kas ir 0,68% pieaugums salīdzinot ar pagājušo gadu.

Lielākie tēriņi būs izglītības jomā, kur plānots izlietot 35,1% budžeta līdzekļu, kas ir 3,84 miljoni eiro. Vairāk nekā ceturto daļu, tas ir, 27,4% jeb 2,99 miljonus eiro, iecerēts izlietot ekonomiskajai darbībai, un tai tēriņu apjomā seko pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošana, kurai paredzēts izlietot 11,4% budžeta līdzekļu, kas ir 1,25 miljoni eiro.

Tēriņu īpatsvara pieaugums ekonomiskajai darbībai saistīts ar vairāku Eiropas fondu projektu īstenošanu, piemēram, "Zaļā dzelzceļa" projektu, pasākumiem tūrisma, izziņas, novadpētniecības veicināšanai Zilākalna ciemā, atpūtas vietas izveidošanu Kokmuižas kompleksa teritorijā, aktīvās atpūtas un veselības veicināšanas pasākumiem, kā arī ēku energoefektivitātes celšanai un ielu un ceļu remontam.

Par prioritātēm budžetā izvirzīta kvalitatīvas izglītības nodrošināšana, infrastruktūras uzlabošana, sporta aktivitātes un kultūras daudzveidības veicināšana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)