Banner 980x90

Kas jāatceras par intīmo veselību karstā laikā?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sieviešu intīmā veselība un labsajūta ir tēma, par kuru sievietes reizēm izvairās runāt pat ar draudzenēm. Dažreiz pašai sievietei ir grūti novērtēt – kas ir normāla pašsajūta, kādos gadījumos pietiek ar vienkāršām darbībām un higiēnas paradumu maiņu, un kad nepieciešama ārsta palīdzība. Lasiet tālāk un uzziniet, kā vienkāršākos intīmā diskomforta gadījumos var palīdzēt bezrecepšu preparāts Ecocillin!

Kas jāzina par maksts veselību?
Maksts pH līmenis ir skābs, no 3,8 līdz 4,5. Šāda vide ir optimāla labvēlīgo baktēriju labsajūtai, kā arī aizkavē palielinātu baktēriju veidošanos. Taču ir ārkārtīgi daudz faktoru, kas šo līdzsvaru var izjaukt un radīt diskomfortu, it īpaši karstā laikā. Faktori, kas var mainīt pH līmeni:
• sintētiska apakšveļa;
• apspīlēts apģērbs;
• parasto ziepju lietošana intīmajai higiēnai;
• aromatizētu ieliktnīšu lietošana;
• antibiotiku lietošana;
• pazemināta imunitāte;
• stress;
• apkārtējās vides izmaiņas, kas ietekmē pašsajūtu;
• intensīva seksuālā dzīve.

Tāpat maksts vide mainās dažādos vecumposmos atkarībā no hormonu balansa un dzīves cikla. Ecocillin ir līdzeklis, kas satur efektīvus laktobaktēriju celmus dabiskā līdzsvara atjaunošanai. Īpaši būtiski tas ir pēc antibiotiku vai pretsēnīšu līdzekļu lietošanas, kad bojā gājušas arī labās baktērijas.

Izplatītākās maksts infekcijas
Maksts infekcijas nav nekas jauns vai reti sastopams. Pētījumi rāda, ka vairāk nekā 80% sieviešu visā pasaulē vismaz reizi dzīvē ir sastapušās ar maksts infekcijām, savukārt pusei no šīm sievietēm infekcija dzīves laikā atkārtojas. Tas nav nekas neparasts, nosodāms vai slepens. Ir ļoti daudz cēloņu, kas var izraisīt maksts infekcijas, tādēļ labākais, ko var darīt – rūpēties par intīmo higiēnu ar piemērotiem līdzekļiem un novērst radušās problēmas, lai pēc iespējas saīsinātu laiku, kad jādzīvo diskomfortā. Ir trīs izplatītākās maksts infekcijas:
vaginālā kandidoze jeb piena sēnīte. Galvenie simptomi – nieze, sūrstēšana, biezpienam līdzīgi izdalījumi no maksts bez aromāta, apsārtušas un uztūkušas kaunuma lūpas, palielināts maksts sausums, nepatīkams dzimumakts, sāpīga, dedzinoša sajūta urinēšanas laikā;
bakteriālā vagionoze – visbiežāk sastopamā maksts infekcija, kas rodas, ja labo maksts baktēriju kļūst mazāk un to vietu ieņem sliktās baktērijas. Galvenie simptomi – sūrst dzimumorgāni, izdalījumi ar zivju smaku, dedzināšana, nieze, izdalījumi pelēcīgi, viendabīgi;
trihomoniāze – seksuāli transmisīva slimība, laikus diagnosticējot, izārstēt ir vienkārši. Galvenie simptomi – dzimumorgānu nieze, sāpīgs dzimumakts, sāpīga urinēšana, izdalījumi ar zivju aromātu, putaini izdalījumi no dzimumceļiem, dedzinoša sajūta dzimumorgānu apvidū.

Visas šīs infekcijas ir plaši sastopamas un, par laimi, vienkārši izārstējamas. Ecocillin ir īpaši radīts preparāts maksts mikrofloras atjaunošanai, pH balansa uzturēšanai un cīņai ar šīm izplatītajām infekcijām. Ecocillin ir pieejams divos veidos – gan kā maksts kapsulas, gan kā orāli lietojams līdzeklis. Preparāta darbība balstās uz efektīviem laktobaktēriju celmiem, kas atjauno dabisko maksts mikrofloru vajadzīgajā līmenī. Dabīgās baktērijas ieņem savu vietu maksts gļotādā un veido efektīvu barjeru, kas neļauj attīstīties infekcijas veidojošajiem mikroorganismiem.

Kā lietot Ecocillin un kur to iegādāties?

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Ecocillin ir pieejams divos veidos – gan kā makstī ievietojamas kapsulas, gan orāli lietojamas baktērijas. Abi veidi ir vienlīdz efektīvi. Orālās kapsulas varētu būt vienkāršāk lietot, savukārt maksts kapsulas ir īpaši noderīgas tad, ja nepieciešams ātri parūpēties par savu veselību.

Preparātu Ecocillin var iegādāties lielākajās aptiekās, tas ir pieejams bez receptes. Ja simptomi ir nepārprotami (piemēram, ja infekcija ir atkārtota), tad šo līdzekli var iegādāties pēc savas iniciatīvas, savukārt šaubu gadījumā noteikti konsultējieties ar savu ārstu un veiciet maksts pārbaudes, lai noskaidrotu, vai tiešām problēmas sagādā viena no trim izplatītākajām maksts infekcijām.

Diskomfortam nav jābūt ikdienas sastāvdaļai. Ja raizes sagādā maksts infekcijas, izvēlieties Ecocillin un atjaunojiet dabīgo baktēriju līdzsvaru. Precīzāku informāciju par preparāta lietošanu jautājiet ārstam vai farmaceitam. Ja vēlaties uzzināt vairāk par Ecocillin, ielūkojieties vietnē Ecocillin.lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)