Banner 980x90

Kā atpazīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu?

Foto: Valmiera24.
Foto: Valmiera24.
Valsts policija secina, ka krāpšana un naudas izspiešana dzīvesvietās nereti ir bijusi iespējama iedzīvotāju nezināšanas dēļ un uzticoties ikvienam svešiniekam. Atnācēji mēdz stādīties priekšā kā dažādu valsts dienestu pārstāvji, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) ir viens tiem, kam bieži nākas ierasties pie iedzīvotājiem mājās. Lai atpazītu NMPD mediķus der atcerēties, ka Iedzīvotāju dzīvesvietās NMPD ierodas tikai pēc iepriekšēja izsaukuma, zvanot pa ārkārtas tālruni 113. Tādēļ, ja mediķus neesat izsaucis, pirms durvju atvēršanas noskaidrojiet atnākušās personas vārdu, uzvārdu, amatu un apmeklējuma mērķi. Nepieciešamības gadījumā var lūgt parādīt dienesta apliecību. Mediķu brigāde vienmēr izsaukumā ieradīsies koši dzeltenā, trafaretā operatīvajā transportā.

Gadījumā, ja pats neesat izsaucis mediķu brigādi, jāpārliecinās, vai uz šo dzīvesvietas adresi mediķus nav izsaucis kāds cits. Rūpēs par jums, piemēram, nespējot jūs sazvanīt un nepārliecinoties, ka palīdzība vajadzīga, to varbūt izdarījis kaimiņš vai citā pilsētā dzīvojošs tuvinieks.

Drošības padomi, kā nekļūt par krāpniecības upuri dzīvesvietās, sniedzot informāciju par dažādiem dienestiem, ir apkopoti Valsts policijas brošūrā "Lai nekļūtu par krāpniecības upuri, noskaidro, kā rīkoties!". Elektroniski brošūra ir pieejama Valsts policijas mājaslapas www.vp.gov.lv sadaļā "Drošības padomi" - "Tava drošība", kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapā www.valmiera.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)