Banner 980x90

Izsludināts iepirkums par īres daudzdzīvokļu projektēšanu un būvniecību Valmierā

Foto: Valmiera24.lv
Foto: Valmiera24.lv

Trešdien, 10.februārī, Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā ir publicēts Valmieras pilsētas pašvaldības 100% kapitālsabiedrības SIA "Valmieras Namsaimnieks" iepirkums par daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas – jaunbūves Valmierā būvprojekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

"Īres dzīvokļu tirgus piedāvājums Valmierā jau vairākus gadus nespēj nosegt iedzīvotāju pieprasījumu, kas kavē gan pilsētas, gan uzņēmējdarbību attīstību. Pašreizējā likumdošana pašvaldībai apdzīvojamo platību ļauj piešķirt tikai sociāli mazaizsargātām grupām, nevis iedzīvotājiem darbspējas vecumā ar stabiliem ienākumiem. Lai valmieriešiem un potenciālajiem pilsētas iedzīvotājiem būtu nodrošināta iespēja īrēt apdzīvojamās platības, uzdevums ar domes deputātu lēmumu ir deleģēts SIA "Valmieras Namsaimnieks"," daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas būvniecības nepieciešamību pamato Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Plānotā īres nama atrašanās vieta ir teritorija blakus Matīšu šosejai Valmierā - Ķieģeļu ielā 8/ Mālu ielā 1. Paredzēts, ka projektējamā ēka (vai ēkas) ir līdz piecus stāvus augsta, ar vairāk nekā 7000 m2 lielu platību - 150 dzīvokļiem: vienistabas dzīvokļi (25-30 m2) – 15, to skaitā divi dzīvokļi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām; divistabu dzīvokļi (38-42 m2) – 90; trīsistabu dzīvokļi (50-54 m2) – 45. Saglabājot proporcijas, ir pieļaujamas izmaiņas 10 % robežās. Lai apzinātu iedzīvotāju viedokli par īres dzīvokļu platībām, tika veikta iedzīvotāju aptauja.

Ēkas projektā tiks paredzēts lifts, pagrabstāvs un koplietošanas telpas kāpņu telpa pirmajos stāvos bērnu ratiņu un velosipēdu novietošanai.

Izvērtējot pretendentu piedāvājumus, tiks ņemts vērā saimnieciski izdevīgākais risinājums, kā arī ēkas arhitektūra, plānojums – pieejamība, funkcionalitāte, apjoms, plānojums. Uzmanība tiks pievērsta arī ēkas energoefektivitātes klasei. Enerģijas patēriņam apkurei jābūt robežās no 40-50 kWh/m2 gadā. Projektēšanas stadijā pretendentam jāpiedāvā vismaz trīs alternatīvi scenāriji energomobilitātes modelēšanas aprēķinos, kā arī tehniski–ekonomiskais pamatojums atjaunojamo energoresursu izmantošanas iespējām ēkas energoapgādē.

Savukārt daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas – jaunbūves teritorijas labiekārtošanas projektā jāiekļauj autostāvvietas 150 automašīnām, velonovietnes, atpūtas zona un bērnu rotaļlaukums, kā arī teritorijas apgaismojums un lietus novadīšanas sistēma.

Būvprojekta izstrādes termiņš – 23 kalendārās nedēļas, būvdarbu izpildes laiks – 12 mēneši.

Pretendenti piedāvājumus aicināti iesniegt līdz 2016.gada 6.aprīlim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)