Banner 980x90

 Izsludināts atklāts metu konkurss Vecpuišu parka atjaunošanai Valmierā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Valmieras pilsētas pašvaldība izsludina atklātu metu konkursu Vecpuišu parka atjaunošanai, aicinot metu konkursa dalībniekus sagatavot un iesniegt Vecpuišu parka atjaunošanas risinājumu idejas, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa

 

Vecpuišu parka atjaunošana ir plānota, lai izceltu pilsētas centra parka vēsturisko nozīmi, vienlaikus nodrošinot tā bioloģiski vērtīgās ainavas un stādījumu saglabāšanu, paaugstinot parka labiekārtojuma, estētiskās, mākslinieciskās un arhitektoniskās kvalitātes līmeni, veicinot parka pilnvērtīgāku izmantošanu visām iedzīvotāju grupām un pilsētas viesiem, kā arī uzlabojot parka apmeklētāju drošību.

"Metu konkursa dalībniekus aicinām iesniegt piedāvājumus ar parka atjaunošanas priekšlikumiem, kuros pēc iespējas būtu saglabāts esošais parka celiņu tīkla novietojums, pieļaujot nelielas novirzes, kā arī parkā augošie vērtīgie koki. Lai nodrošinātu sekmīgu parka atjaunošanu, tās būvprojekta izstrādei organizēsim sarunu procedūru ar uzņēmumu, kas būs uzvarējis parka atjaunošanas metu konkursā", plānotās parka pārbūves ieceres komentē Valmieras pilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldes vadītāja Rita Jemšika.

Iesniegtos metu piedāvājumus vērtēs Valmieras pilsētas pašvaldības metu konkursu žūrijas komisija – Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, iestādes "Valmieras pilsētas Būvvalde" vadītāja, pilsētas galvenā arhitekte Jolanta Brūniņa, iestādes "Valmieras Mākslas vidusskola" direktors Edgars Bogdāns, iestādes "Attīstības pārvalde" vadītāja Elīna Leimane un iestādes "Attīstības pārvalde" teritorijas plānotāja – ainavu arhitekte Dace Elbrete un Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputāte un VSIA "Valmieras Drāmas teātris" valdes locekle Evita Ašeradena.

Metu konkursa godalgu fonds sastāda 5000 eiro. 2500 eiro godalgu iegūs konkursa uzvarētājs, 1500 eiro otrās labākās idejas autors un 1000 eiro trešās vietas ieguvējs. Metu konkursa nolikums ir pieejams šiet.

Piedāvājumi iesniedzami līdz 2016.gada 18.martam plkst.16.00, Valmieras pilsētas pašvaldībā, Lāčplēša ielā 2, 208.kabinetā, Valmierā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)