Banner 980x90

Izsludināta pieteikšanās Valmieras pilsētas pašvaldības projektu konkursiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
No 1.februāra līdz 1.martam Valmieras pilsētas pašvaldība aicina iesniegt projektu pieteikumus bērnu un jauniešu nometņu rīkošanai, kultūras norišu īstenošanai vai sportiska dzīvesveida popularizēšanai, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Jauniešu nometņu projektu konkurss rīkots, lai veicinātu bērnu un jauniešu izglītošanos un saturīgu brīvā laika pavadīšanu. Šogad par bērnu un jauniešu projektu konkursa prioritātēm izvirzītas:

• nometnes un aktivitātes, kas veicina jauniešu interesi par uzņēmējdarbību, inženierzinātnēm, eksperimentiem un svešvalodu apguvi;
• nometnes, kas rosina bērnu un jauniešu talantu attīstību ar kultūru un mākslu saistītās jomās, bērnu ar speciālām vajadzībām iekļaušanu;
• nometnes aktīva, sportiska un veselīga dzīvesveida stiprināšanai;
• nometnes latviskās pašapziņas, patriotisma un nemateriālā kultūras mantojuma izzināšanai.

Savukārt, lai attīstītu daudzveidīgu kultūrvidi un bagātinātu kultūras piedāvājumu, interesenti aicināti piedalīties kultūras projektu konkursā. Prioritāri tiks atbalstīti pieteikumi, kas:

• ar saturiski kvalitatīvu, oriģinālu un profesionālu piedāvājumu bagātinās Valmieras pilsētas svētku programmu (28.-30.jūlijs) vai izcels gastronomijas vērtības, atbalstot Valmieru kā vienu no vietām, kas šogad nes Eiropas gastronomijas reģiona titulu;
• ar saturiski kvalitatīvu, oriģinālu piedāvājumu papildinās Valmieras mākslas dienas, iekļaujoties konceptā "Mākslas dārzs" (1.aprīlis-8.maijs);
• veicinās sabiedrības iniciatīvas un aktivitātes, kas stiprina piederības sajūtu Latvijas valstij, nacionālo pašapziņu un iekļaujas Latvijas simtgades svinību kontekstā Valmierā.

Turpretim sporta projektu konkurss mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu, sporta un brīvā laika pavadīšanas iespējas, kā arī veicināt sporta attīstību Valmierā. Konkursā gaidīti pieteikumi, paredzot aktivitātes, kas:

• bagātinās sporta aktivitāšu piedāvājumu Valmieras pilsētas svētkos;
popularizēs ikvienam pieejamus sporta veidus, tautas sportu un izcels Valmieru kā sportisku pilsētu;
• veicinās valmieriešu iesaistīšanos sportiskās norisēs, varētu kļūt par ilgtermiņa sporta aktivitāti, mudinot ievērot veselīgu dzīvesveidu.

Atbilstoši nolikumam "Valmieras pilsētas pašvaldības projektu konkursi" pretendenti drīkst iesniegt tikai vienu projekta ideju vienā no konkursiem (kultūras, sporta vai bērnu un jauniešu nometņu konkursā). Pašvaldības projektu konkursos var piedalīties izglītības iestādes un nevalstiskās organizācijas, nodibinājumi un biedrības, kas ieguvušas sabiedriskā labuma organizācijas statusu un reģistrētas sabiedriskā labuma organizāciju reģistrā.

Pretendentiem jāparedz, ka idejas jārealizē Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā 2017.gadā. Pašvaldība līdzfinansējumu piešķirs līdz 50% no iesniegtā projekta atbilstošo izmaksu kopējās summas, kas iekļaujas apmērā 140-2000 EUR.

Pieteikumi jāiesniedz līdz 2017.gada 1.martam plkst.16.00 Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2 vai arī ieskanēts un parakstīts jāsūta uz e-pastu pasts@valmiera.lv ar norādi "Pieteikums projektu konkursam".

Papildu informācija, kā arī pieteikuma veidlapas atrodamas Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā "Pašvaldība" - "Projektu konkursi" - "Valmieras pilsētas pašvaldības projektu konkursi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)