Banner 980x90

Informēs par īres namu celtniecību Valmierā

Jelgava, 6.sept., LETA. Šodien plkst.17.15 Valmierā, Ķieģeļu ielā 8, notiks īres namu atklāšanas preses konference, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Laura Moča.

Preses konferencē Valmieras domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei") iepazīstinās ar līdz šim Latvijā unikālo projektu - īres namu celtniecību -, raksturojot situāciju Valmierā īres tirgū un dzīvojamā fonda pieejamību, kāds bija ceļš līdz idejas realizācijai un kādu ietekmi uz pilsētas un reģiona attīstību atstāj projekta realizācija. Valmieras pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Valmieras namsaimnieks" valdes priekšsēdētājs Valdis Jēgers klātesošos informēs par īres namu celtniecības gaitu un kārtību, kādā pie īres dzīvokļiem tikušas jau daudzas Valmieras ģimenes.

Valmieras īres namu atklāšanas dienā Valmierā notiks arī slēgtā diskusija par dzīvojamā fonda attīstību un mājokļu politiku Latvijā, iepazīstoties ar Valmieras piemēru, pārrunājot tā realizācijas gaitu un izaicinājumus, kā arī izvērtējot Valmieras pilsētas pašvaldības nākotnes ieceres attīstības veicināšanā reģionā. Slēgtajā diskusijā piedalīties aicinātas amatpersonas no Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum", AS "SEB banka", AS "Monum" un SIA "Latio vērtētāji & konsultanti Vidzemē".

Mediju pārstāvjiem preses konferences laikā būs iespēja klātesošajām amatpersonām uzdot sev interesējošos jautājumus, kā arī apskatīt līdz šim vēl neizīrētos dzīvokļus un namu koplietošanas telpas.

Pēc preses konferences namu Ķieģeļu ielā 8 un Mālu ielā 1 pagalmā notiks pagalma svētki iedzīvotājiem, kuri jaunuzceltās ēkas jau var saukt par mājām.

Moča atgādināja, ka 2016.gada 27.septembrī tika parakstīts līgums par daudzdzīvokļu īres namu būvniecību Valmierā. Pašlaik norisinās dzīvokļu īres tiesību izsoles, un pieejami iedzīvotājiem ir vēl 55 no kopumā 150 dzīvokļiem.

"Īres dzīvokļu tirgus piedāvājums Valmierā jau vairākus gadus nespēj nosegt iedzīvotāju pieprasījumu, kas kavē gan pilsētas, gan uzņēmējdarbības attīstību. Pašreizējā likumdošana pašvaldībai apdzīvojamo platību ļauj piešķirt tikai sociāli mazaizsargātām grupām, nevis iedzīvotājiem darbspējas vecumā ar stabiliem ienākumiem. Lai valmieriešiem un potenciālajiem pilsētas iedzīvotājiem būtu nodrošināta iespēja īrēt apdzīvojamās platības, uzdevums ar domes deputātu lēmumu ir deleģēts SIA "Valmieras Namsaimnieks"," iepriekš aģentūrai LETA pauda Baiks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)