Banner 980x90

Iedzīvotājus aicina talkot Valmieras sabiedriskajās vietās

Foto: Marta Liepkalne/ Cesis24.lv praktikante
Foto: Marta Liepkalne/ Cesis24.lv praktikante
Pavasara spodrības mēneša kulminācija Valmierā šogad būs Lielā talka, kas notiks sestdien, 23. aprīlī. Rūpējoties par pilsētas sakopšanu, pašvaldība aicina spodrības mēnesī iesaistīties divējādi: piedaloties pilsētas kopējā Gaujas krastu un mežu sakopšanas talkā, kā arī pašiem organizējot savas sabiedrisko vietu sakopšanas talkas.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa, Lielās talkas dienā, 23.aprīlī, plkst.10.00 ikviens valmierietis kopā ar domubiedriem ir aicināts iesaistīties pilsētas skaistākās dabas vērtības – Gaujas – abu krastu un Valmieras estrādes mežu sakopšanas talkās. Tiks sakoptas zaļās teritorijas un meži pie Dzelzs tilta, savācot atkritumus un izzāģējot krūmus. Šīs talkas pulcēšanās vieta 23.aprīlī, plkst.10.00, būs pie Leona Paegles ielas krustojuma ar taciņu, kas ved uz Dzelzs tiltu pāri Gaujai (aiz bijušā Maizes kombināta).

Iecienīts dabas pastaigu maršruts valmieriešiem ir arī meži ap estrādi. Kopīgiem spēkiem Lielās talkas dienā tos ir iespējams sakopt. Iesaistīties aicina, savācot atkritumus pēc iespējas plašākā mežu teritorijā ap estrādi un virzienā uz Gauju. Šīs talkas pulcēšanās vieta 23.aprīlī, plkst.10.00, būs Valmieras estrāde.

Ar atkritumu maisiem nodrošinās Lielās talkas organizatori un Valmieras pilsētas pašvaldība. Taču krūmu likvidēšanai, kam iespējams, aicinām paņemt līdzi zāģus.

Otrs veids, kā iesaistīties Valmieras sakopšanas aktivitātēs, ir dažādu Valmieras sabiedrisko vietu sakopšanas talku organizēšana. Iedzīvotājus, domubiedru grupas, organizācijas, iestādes, uzņēmumus, tajā skaitā, garāžu kooperatīvus, aktīvos seniorus, kā arī skolu kolektīvus aicina sakopt ne tikai savas teritorijas, bet noorganizēt talku arī savu tuvāko nesakopto teritoriju sakopšanai.

Šīs talkas ir organizējamas ikvienam visērtākajā dienā un laikā, tās iepriekš piesakot Inesei Kokenbergai pa tālruni 26428611 vai e-pastu inese.kokenberga@valmiera.lv.

Lielās talkas organizatori un Valmieras pilsētas pašvaldība nodrošinās ar talkai nepieciešamajiem maisiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)