Banner 980x90

Iedzīvotāji Vidzemes slimnīcā līdz šim ziedojuši asinis 2500 reizes

Līdz otrdienai, 22.decembrim, Vidzemes slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā nodotas 2500 asins devas, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē SIA "Vidzemes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Viņa skaidro, ka viena deva, ko asins donors nodod vienā reizē ir 450 mililitri. Tāpat Brila uzsver, ka kāds donors asinis gada laikā  varbūt ir nodevis vairākas reizes, tādēļ nevar apgalvot, ka šogad slimnīcā asinis ziedojuši 2500 cilvēki.

Kā norāda Vidzemes slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļas vadītāja Inguna Krivicka, salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad donoru aktivitāte ir aptuveni tāda pati.

Pirmdien, 28.decembrī Vidzemes slimnīcā notiks pēdējā šī gada asins donoru diena, tādēļ pašreizējā statistika var vēl mainīties.

Vidzemes slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā gada nogalē tradicionāli sveic asins donorus Krivicka, sakot lielu paldies visiem donoriem par asins ziedošanu citu cilvēku veselības un dzīvības glābšanai, vēl veselību, optimismu un stipru garu, stiprinot donoru kustību un iesaistot tajā jaunus dalībniekus.

Kā pārsteigumu dāvanā cilvēki, kuri slimnīcā ieradušies nodot asinis vienā no beidzamajām šī gada donoru dienām, saņēma sarkanus vai pelēkus pirkstaiņus ar uzrakstu "Valsts Asinsdonoru centrs".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)