Banner 980x90

Gājēju celiņa pārbūvē Valmierā izcirtīs pussimtu koku

Rīga, 10.dec., LETA. Valmieras pašvaldība, turpinot Atpūtas parka labiekārtošanu, izstrādājusi būvprojektu gājēju celiņa pārbūvei no Lucas ielas 2 līdz estrādei, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Ietves pārbūves realizēšanai būs nepieciešama ietves malā esošo 56 vēsturiski galotņotu liepu un viena baltalkšņa likvidēšana, atzīst pašvaldība.

Pārāk tuvu celiņam augošā koku rinda agrāk veiktās galotņošanas rezultātā ir bojāta, un koki ar saknēm ir sabojājuši esošās gājēju ietves virskārtu. Ņemot vērā, ka pārbūvējamā ietve atrodas Atpūtas parka meža teritorijā, ietves pārbūves projekts koku rindas atjaunošanu neparedz.

Ietves pārbūves projekts paredz gājēju un velosipēdu ceļa izbūvi. Apaļās puķu dobes vietā, kas atrodas ietvju krustojumā pie tilta pār Rātsupīti, projekts paredz izbūvēt pulcēšanās vietu jauniešiem ar skeitborda dēļiem piemērotu virsmas segumu.

Pārbūves projekts paredzēs arī jaunā gājēju un velosipēdistu esošā apgaismojuma papildināšanu un sakārtošanu.

Valmieras estrāde arī turpmāk būs brīvdabas pasākumu norises vieta. Būvprojekts gājēju celiņa pārbūvei izstrādāts, lai uzlabotu piekļuvi šai pasākumu norises vietai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)