Banner 980x90

Februārī Valmierā viesosies Liepājas Simfoniskais orķestris

Rīga, 12.dec., LETA. Valmieras Kultūras centrā 13.februārī notiks koncerts, kurā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Gintara Rinkēviča vadībā un čellists Ēriks Kiršfelds, aģentūru LETA informēja Valmieras Kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Tarbuna.

Liepājas Simfoniskais orķestris koncertā piedāvās noklausīties Ludviga van Bēthovena 5.simfoniju, kas pirmatskaņojumu piedzīvoja 1808.gadā Vīnē, kā arī skanēs komponista Kristapa Pētersona "Otrais Liepājas koncerts čellam un simfoniskajam orķestrim".

Liepājas Simfoniskais orķestris ir Baltijas valstīs vecākais un Latvijā vienīgais profesionālais orķestris, kas darbojas ārpus galvaspilsētas. Tā galvenais mērķis ir Latvijas komponistu mūzikas un Latvijas skaņražu daiļrades atpazīstamības veicināšana. Kopš 2017./2018.gada sezonas orķestra diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir lietuviešu diriģents Gintars Rinkēvičs.

Savukārt Kiršfelds ir Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars. Čellists koncertē gan kā solists, gan dažādos kameransambļos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)